Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα
NewsroomΦωτιά ξέσπασε, το μεσημέρι της Κυριακής (20/7), σε μικρή έκταση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και σκουπίδια, ενώ στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα με 10-12 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ούτε κινδυνεύουν άλλες περιοχές. Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα, αρκετές περιοχές και στη Βόρεια Ελλάδα θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς (κατηγορία 3, κίτρινο χρώμα). Πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, το Άγιον Όρος, την Καβάλα, τη Θάσο και τις Σέρρες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Υπενθυμίζεται δε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
- Ανάλυση CNN: Πώς η συμφωνία με το Ιράν μπορεί να εξελιχθεί σε εσωτερική πολιτική παγίδα για τον Τραμπ
- Ισπανία: Επεισοδιακή άφιξη ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla - Ξύλο με γκλοπ από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Κίνας με τους 82 νεκρούς
- Στον καρκίνο δεν υπάρχουν «νικητές» και «ηττημένοι», αλλά άνθρωποι που παλεύουν όπως μπορούν, όσο μπορούν