Πάτρα: Στο Τορίνο μεταφέρεται ο 15χρονος με θερμοπληξία - Κρίσιμη η κατάστασή του
NewsroomΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο του Ρίου ένας 15χρονος, που υπέστη θερμοπληξία μετά από πεζοπορία. Το αγόρι πάσχει από σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας δεν ιδρώνει, γεγονός που οδήγησε στην κατάρρευσή του λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας.
Μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο
Για την περίπτωση του παιδιού κινητοποιήθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ καθοριστικό ρόλο είχε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που εντόπισε συμβατό δότη ήπατος στο Τορίνο της Ιταλίας.
Η μεταφορά του 15χρονου στην Ιταλία κρίνεται επείγουσα, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και η μεταμόσχευση είναι μονόδρομος για τη σωτηρία του. Ο ανήλικος αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Ρίο, όπου οι γιατροί σταθεροποίησαν προσωρινά την κατάστασή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες, μόνο με τη μεταμόσχευση μπορεί να αντιστραφεί η πορεία της υγείας του.
- «Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
- Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης