Ρόδος: Στον Εισαγγελέα οι 8 συλληφθέντες διαδηλωτές με τον αντιρατσιστικό
NewsroomΣτον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι οκτώ συλληφθέντες της χθεσινής κινητοποίησης στο λιμάνι της Ρόδου, κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris με 1.600 ισραηλινούς τουρίστες. Σημειώνεται ότι χθες μερίδα της τοπικής κοινωνίας προσπάθησε να προσεγγίσει το λιμάνι για να διαμαρτυρηθεί την ώρα που τοπικοί φορείς ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τους τουρίστες με φιλέματα.
Από νωρίς το πρωί, δεκάδες άτομα βρίσκονται στο σημείο ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομία είχε προχωρήσει συνολικά σε 14 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων στην ασφάλεια Ρόδου ήταν πολιτευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην δημοτική σύμβουλος Ρόδου.
Σύμφωνα με τις αρχές, η αστυνομία είχε προχωρήσει συνολικά σε 14 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων στην ασφάλεια Ρόδου ήταν πολιτευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην δημοτική σύμβουλος Ρόδου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και για αντίσταση κατά της αρχής. Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Ρόδου εντός της ημέρας, ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Οι παρευρισκόμενοι κάνουν λόγο για «υπέρμετρη αστυνομική βία και περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία».
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και για αντίσταση κατά της αρχής. Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Ρόδου εντός της ημέρας, ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Υπέρμετρη αστυνομική βία
Οι παρευρισκόμενοι κάνουν λόγο για «υπέρμετρη αστυνομική βία και περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία».
- Σφραγίστηκε το σπίτι όπου πέθανε ο 17χρονος στην Κίμωλο - Οι έρευνες για την ηλεκτροπληξία και οι πρώτες εκτιμήσεις
- Συνετρίβη μαχητικό F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης - Έκρηξη και πυκνοί καπνοί
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Μέσι στον πατέρα του: «Αμφιβάλλω αν θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»
- Ποιοι είναι οι ναζί στρατιώτες που αναδύθηκαν από τα βάθη του Δούναβη - «Τώρα ξεκινά ένα παζλ»