Εύβοια: Κατατέθηκε το Σχέδιο Ανέλκυσης του φέρι μποτ – Πότε ξεκινά η διαδικασία αποκόλλησης
NewsroomΗ Λιμενική Αρχή κατέθεσε το ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανέλκυσης του φέρι μποτ «Παναγία Παραβουνιώτισσα», που προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα Ευβοίας.
Θα πραγματοποιηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και εάν δεν προκύψει κάποια αντένδειξη, θα τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία αποκόλλησης.
Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες στο εσωτερικό του πλοίου για την διακοπή της εισροής υδάτων στο κύτος του πλοίου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού από ειδικό δύτη, κατεγράφησαν διάσπαρτα «σκισίματα» στο κύτος του πλοίου, τα οποία στο σύνολό τους, είναι μεταξύ 10 και 15 μέτρων.
Στο πλοίο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αγία Μαρίνα-Στύρα, επέβαιναν 105 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα. Όλοι τους, απομακρύνθηκαν και είναι ασφαλείς.
Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδας, αποδίδοντας την προσάραξη σε μηχανικό πρόβλημα, κάτι που θα εξεταστεί από τους ειδικούς πραγματογνώμονες που θα οριστούν.
TT- Τα τρία νέα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης - «Είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε»
- Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»
- Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο
- Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)