ΕΟΦ: Νέα απαγόρευση σε καλλυντικά προϊόντα
NewsroomΑπαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καλλυντικών προϊόντων αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από την εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ/PHARMA-CORP.GR.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα καλλυντικά, δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1-2018 Υπουργικής Απόφασης. Επίσης, τα προϊόντα δεν έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή πύλη CPNP, κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού 1223/2009 και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1- 2018 Yπουργικής Aπόφασης.
Ως εκ τούτου, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των καλλυντικών προϊόντων με την επωνυμία pharma-corp.gr STOP-ITCH PRICKLY HEAT CREAM. Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συμμόρφωση επί των ανωτέρω παραβάσεων. Η άρση της απαγόρευσης, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση του ΕΟΦ.
- «Η πιο ιταλική στιγμή ποτέ»: Διαδηλωτής με λιγούρες στο Μιλάνο «σουφρώνει» παγωτό, γίνεται viral
- Pizza Fan: Νέες συλλήψεις μετά τους ελέγχους σε καταστήματα - Στο μικροσκόπιο η υπόθεση για την απάτη με τις αποδείξεις
- Γιώργος Κώτσηρας: Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου για την κατάσταση της υγείας του
- Έρευνα ΗΠΑ στην Ελλάδα για Ιράν: Δεν αφορά εισηγμένη ή συστημική τράπεζα