Πυροσβεστική: 55 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Σε εξέλιξη παραμένουν 12 μέτωπα
NewsroomΣυνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές, 43 κατασβέστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ωστόσο οι δυνάμεις του Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν σε 12 μέτωπα που παραμένουν ενεργά.
Έρευνες για τα αίτια
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Οι έρευνες εστιάζουν τόσο σε τυχόν αμέλεια όσο και σε πιθανές περιπτώσεις εμπρησμού, με την Πυροσβεστική να συλλέγει μαρτυρίες και στοιχεία από τις πληγείσες περιοχές.
Σύσταση προς τους πολίτες
Η Πυροσβεστική απευθύνει ισχυρή έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά σε περιόδους αυξημένου κινδύνου. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπενθυμίζεται ότι πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την προσωπική ασφάλεια και την αποφυγή περαιτέρω κινδύνων.
Επί ποδός οι δυνάμεις
Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τον πλήρη έλεγχο των ενεργών μετώπων, ενώ η Πυροσβεστική παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των φαινομένων.
- Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν για την ηλεκτρική διασύνδεση: «Η Ελλάδα έπραξε αυτό που όφειλε»
- Παράνομο εργαστήριο μετάλλων στο κέντρο της Αθήνας - Έλιωνε καλώδια για να αποσπά τον χαλκό
- Ανάκληση για 376 επαγγελματικά Ford στην Ελλάδα
- Καλή η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί όπως ο άνθρωπος;