Ελλάδα|21.08.2025 10:10

Συγκλονίζει η μητέρα της Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της: «Σιώπησες, μα τα μάτια σου ουρλιάζουν»

Newsroom

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ο πατέρας της Ασπασίας Μπόγρη την πυροβόλησε για να εκδικηθεί τη μητέρα της. Δώδεκα χρόνια τώρα, η Σπυριδούλα Φατούρου ελπίζει σε ένα θαύμα. Βλέπει την κόρη της και μοιράζεται μέσω των social media πως… τα μάτια της εξακολουθούν να λάμπουν.

«Δώδεκα χρόνια παιδί μου… Μαμά, βοήθεια μαμά… Από τότε σιώπησες, μα τα μάτια σου ουρλιάζουν…» γράφει στη συγκλονιστική ανάρτησή της η μητέρα της Ασπασίας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια στέκεται «βράχος» δίπλα στο παιδί της.

Η άσβεστη δύναμη της μητρικής αγάπης

Με τις αναρτήσεις της, η Σπυριδούλα Φατούρου αποδεικνύει περίτρανα πως η αγάπη της μητέρας είναι ασύνορη. Η ίδια επιμένει να στέκεται στο πλευρό της κόρης της και να τη φροντίζει με όλη της την καρδιά, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, παρά τις φρικτές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Από την πλευρά της, η Ασπασία εξακολουθεί να βαδίζει στον ανηφορικό δρόμο και να αντιδρά με τα μάτια. Χάρη στην αφοσίωση της μητέρας της αρνείται να «σπάσει». Τα μάτια της… ουρλιάζουν!

Το χρονικό του απόλυτου σοκ

Μεσημέρι Δευτέρας, 12 Αυγούστου 2013: η 17χρονη Ασπασία δίνει την πιο δύσκολη μάχη – τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν η στιγμή που ο πατέρας της την πυροβόλησε εξ επαφής, μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Στη συνέχεια πήγε σπίτι του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Στις 22 Αυγούστου κατέληξε στο Τζάνειο. Ένα τεράστιο «γιατί;» συνοδεύει ακόμα αυτή την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Μπόγρης ήταν προμηθευτής τσιγάρων σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα στην περιοχή. Θύμα της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ο εσωστρεφής επιχειρηματίας βρέθηκε αντιμέτωπος με χρέη σε τράπεζες και τοκογλύφους, ενώ παράλληλα οι σχέσεις με τη γυναίκα του, Σπυριδούλα, είχαν διαλυθεί. Έντονες εντάσεις, καβγάδες και φωνές ανάγκασαν τη σύζυγο να φύγει από το σπίτι μαζί με την Ασπασία.

«Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα»

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ο 47χρονος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί. Παρενοχλούσε τη σύζυγό του σχεδόν καθημερινά. Η Σπυριδούλα, όμως, προχωρούσε τη ζωή της, έκανε νέα προσωπικά σχέδια, έχοντας πάντα πρώτο μέλημα την κόρη της. Εκείνος, βουλιαγμένος στα χρέη και στα λάθη του, έμενε στάσιμος.

Το σημείωμα που βρέθηκε στις 19 Αυγούστου στο σπίτι του αποκάλυπτε το μέγεθος της σκοτεινής του σκέψης: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα».

Μετά την τραγωδία, σκιαγραφήθηκε το προφίλ ενός ανθρώπου που εμφάνιζε ενδείξεις ότι έπασχε από διπολική διαταραχή και ψυχασθένεια – διάγνωση που όμως ποτέ δεν είχε γίνει επισήμως όσο ο Μπόγρης ήταν εν ζωή.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, η ιστορία της Ασπασίας και της μητέρας της παραμένει ένα από τα πιο συγκλονιστικά παραδείγματα αντοχής, πίστης και αγάπης που δεν λύγισε, ακόμα και μπροστά στην πιο ακραία φρίκη.

Άργοςέγκλημαειδήσεις τώραπατέραςμητέρα