Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στην Παιανία: Πώς ξεκίνησε - Ο δήμαρχος Παλλήνης στο OPEN
NewsroomΒελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 στην Παιανία κοντά στον προαστιακό Κάντζας.
Στο σημείο επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 48 οχήματα και εθελοντές, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π, ενώ υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Αττικής.
Ο δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες», γνωστοποίησε πως η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί αλλά «δυστυχώς κάηκε ένα πολύ όμορφο σημείο της περιοχής».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κινδύνεψε το ελληνοαμερικανικό κολλέγιο αλλά «ευτυχώς υπήρχε εκεί ένα χωμάτινο φράγμα». Όπως πρόσθεσε, «υπήρξε σημαντική καταστροφή σε ένα πολύ όμορφο σημείο της περιοχής».
Ο Χρήστος Αηδόνης πρόσθεσε ότι η φωτιά ξεκίνησε στον προαύλιο χώρο επιχείρησης και επεκτάθηκε σε διπλανή δασική έκταση.
Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.
- Ξεκινάει η ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και χιόνια μέχρι το κύμα - Οι περιοχές που θα «παγώσουν»
- Τζιχάντ από τον Χαμενεΐ: Γιατί ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν θα προτιμούσε τον θάνατο από το να φύγει στη Μόσχα
- Πως βλέπει η κυβέρνηση τις κινήσεις Καρυστιανού - Τι λένε οι «γαλάζιοι» για τα δημοσκοπικά ευρήματα
- Ιράν: Η αρχή του τέλους ή επανάληψη του ίδιου μοτίβου;