Ελλάδα
|
12.09.2025 08:10
Σενάριο για νέα F-35 αντί για αναβάθμιση των F-16: Τι εξετάζει η κυβέρνηση
NewsroomΕπιπλέον μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, πέραν των 20 που έχουν μπει σε διαδικασία παραγωγής στις ΗΠΑ, εξετάζει να προμηθευτεί η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η πιθανότητα μπήκε στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση στις συζητήσεις για αναβάθμιση των F-16 Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας με κόστος που προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.
Γιατί μπήκαν στο τραπέζι τα επιπλέον F-35
Η αξιοποίηση αυτών των πόρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η υφιστάμενη επιλογή πρόκτησης 8 με 12 επιπλέον F-35 συζητείται σοβαρά. Και αυτό γιατί τα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη υπολογίζεται πως θα μπορούν να επιχειρούν τα 50 χρόνια, ενώ τα F-16 μπορεί πριν το τέλος της επόμενης δεκαετίας να χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.
Διαβάστε ακόμη
- Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ
- «Βιολάντα»: Εγκληματικές παραλείψεις και αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων
- Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο είναι αόριστης διάρκειας
- Η Google λανσάρει εργαλείο AI για καλύτερη κατανόηση και καταπολέμησης ασθενειών - Πώς θα λειτουργεί