Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για την τροπολογία
NewsroomH πρωτοβουλία «Μέχρι Τέλους» απεύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση απόψε στις 20.00 στο Σύνταγμα την ώρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία, που απαγορεύει τις συναθροίσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται η τροπολογία η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης ή πρόστιμο σε όσους παραβιάσουν τους κανόνες για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ παράλληλα ορίζει τις αρμοδιότητες των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για το Μνημείο.
«Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, μέσα στη Βουλή θα ψηφίσει την τροπολογία που θέλει να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκείνη τη μέρα, εμείς θα βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, μπροστά στο ίδιο Μνημείο, για να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτή την προσπάθεια φίμωση», αναφέρει χαρακτηριστικά, η ομάδα, που αποτελείται από πολίτες και συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών τονίζοντας πως «μέσα ψηφίζεται η καταστολή, έξω κραυγάζει η δικαιοσύνη».
- Πώς έγινε η τραγωδία με τον νεκρό στη Ρόδο από την κακοκαιρία - Είχε πάρει σύνταξη αλλά παρέμεινε στη δουλειά
- «Μοιρασιά» στα Γλυπτά του Παρθενώνα θέλει ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου - Ζητά συμβιβασμούς
- Στο φως το «αρχαιότερο ναυάγιο» στον κόσμο ηλικίας 4.700 ετών - Ταξίδευε προς την Κρήτη ή την Τροία;
- Καταργείται το «εμβόλιμο δευτερόλεπτο»; Τι είναι και πώς μπορεί να αλλάξει για πάντα τη μέτρηση του χρόνου