«Να μην επιλεγεί Εισαγγελέας Αρείου Πάγου από τον δικαστικό κλάδο»
Σοφία ΦασουλάκηΤην πάγια θέση τους για την επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Σώμα των Αντιεισαγγελέων και όχι από το δικαστικό κλάδο επαναδιατυπώνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ενόψει των επικείμενων επιλογών από το υπουργικό συμβούλιο.
Η Ένωση Εισαγγελέων, με δελτίο Τύπου, επισημαίνει ότι η επιλογή για την κορυφαία θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να γίνει από το Σώμα των Εισαγγελέων, το οποίο, όπως λένε, είναι ισότιμο από το Σύνταγμα με τους δικαστές.
Ενόψει της επικείμενης προαγωγής στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διακηρύσσει σθεναρά ότι η πλήρωσή της επιβάλλεται να γίνει, ως τείνει να παγιωθεί, με επιλογή από τους υπηρετούντες Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, λόγω της αυτοτέλειας και της θεσμικής ανεξαρτησίας του Εισαγγελικού Θεσμού στην οργάνωση και λειτουργία της Πολιτείας, αλλά και του διακριτού ρόλου του κλάδου στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Η τυχόν προτίμηση της από το Σύνταγμα διαζευκτικής επιλογής για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τα μέλη του Αρείου Πάγου, πλήττει καίρια την ομοίως συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία μεταξύ Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το εισαγγελικό γόητρο, καθώς η προαγωγή στην εν λόγω θέση αποτελεί τη θεμιτή υπηρεσιακή κορύφωση κάθε Εισαγγελικού λειτουργού και ιδίως των αξίων για την πλήρωσή της Αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!