Υγεία|18.05.2024 06:51

Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που «προδίδουν» τον ιό - Τι να προσέχουν οι γονείς

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και στις υγειονομικές αρχές ύστερα από τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο ενός παιδιού και την ενημέρωση από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο ότι κι άλλο παιδί νοσηλεύεται με παρβοϊό.

Το πιο διαδεδομένο σύμπτωμα που σχετίζεται με τη μόλυνση από τον παρβοϊό είναι το κόκκινο εξάνθημα στο πρόσωπο.

«Στην αρχή πολλές μαμάδες το παρεξήγησαν, ότι είναι αλλεργία, γιατί είναι ένα απλό κοκκίνισμα στα μάγουλα, δεν έχει τίποτα άλλο το παιδί» αναφέρουν οι ειδικοί. Τα πιο κοινά συμπτώματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η εμφάνιση εξανθημάτων και ο πόνος στις αρθρώσεις.

Τα ανησυχητικά σημάδια

«Αν ο γονιός παρατηρήσει ότι το παιδί του δεν είναι καλά, είναι νωθρό, έχει πρήξιμο στις αρθρώσεις, έχει προβλήματα κινητικότητας, δυσκολία στην αναπνοή και γενικά είναι αρκετά επηρεασμένη η κλινική του κατάσταση, θα πρέπει να μιλήσουν άμεσα με το γιατρό τους», λένε οι παιδίατροι στο MEGA. Παράλληλα οι παιδίατροι κρούουν τον κώδωνα κίνδυνου στους γονείς και ιδιαιτέρα εκείνους με παιδιά σε νηπιακή ηλικία καθώς είναι πιο εύκολη η εξάπλωση. «Συνήθως οι ενήλικες την περνάνε όπως είναι μια γριπώδης συνδρομή, βεβαίως αυτό που θα πρέπει να προσέχουν είναι σε περίπτωση που υπάρχει υποκείμενο νόσημα».

συμπτώματαπαρβοϊόςειδήσειςγιατροίειδήσεις τώρα