Ελλάδα|10.11.2025 12:46

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική - Χάος στους δρόμους από την καταιγίδα

Newsroom

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν και ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν πολλές περιοχές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα και στην Αττική, ωστόσο σταδιακά αναμένεται ότι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αττική λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας και για αρκετή ώρα «άνοιξαν» οι ουρανοί, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους. Δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και ο ουρανός μαύρισε δημιουργώντας μια απόκοσμη εικόνα, όσο κι αν η πόλη χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια τις βροχές.

Αρκετοί ήταν προετοιμασμένοι και... ενημερωμένοι κρατώντας ομπρέλες ή φορώντας αδιάβροχα, ωστόσο υπήρχαν και πολίτες που πιάστηκαν στον ύπνο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το απόγευμα η κακοκαιρία θα εξασθενήσει στην Αττική, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για άλλες περιοχές της χώρας.

Πλημμύρισαν δρόμοι σε Αρκαδία και Μεσσηνία - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας η κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Αρκαδία. Στη Μεγαλόπολη τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, στο κομμάτι που συνδέει την Εθνικό Οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως, το οδόστρωμα πλημμύρισε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ρέμα το οποίο βρίσκεται παράλληλα με τον δρόμο υπερχείλισε και αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, ωστόσο δεν καταγράφηκε κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε συναγερμό στους δύο νομούς, όπως και στη Λακωνία, ενώ οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Πνίγηκαν» Βόνιτσα, Πρέβεζα και Φιλιππιάδα

Δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και νησιά του Ιονίου το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ειδικά η Ήπειρος επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις με τις Πρέβεζα, Φιλιππιάδα και Βόνιτσα να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Στην Πρέβεζα πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ σε 10 περιπτώσεις χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική για την άντληση υδάτων από υπόγεια και ημιυπόγεια.

Ο κεντρικός δρόμος στην Παλαιά Φιλιππιάδα πλημμύρισε και χρειάστηκαν μηχανήματα του Δήμου Ζηρού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Λόγω των πολλών κεραυνών, προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από χθες τη νύχτα προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή προχώρησε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα, σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Δευτέρα (10-11-25)

α. μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά

β. μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου

γ. στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία

δ. από νωρίς το απόγευμα στη Θράκη

ε. στην Αττική έως και το απόγευμα.

2. Την Τρίτη (11-11-25)

α. μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη

β. από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

καταιγίδαβροχήκαιρόςκακοκαιρίαειδήσεις τώραΕΜΥΚλέαρχος Μαρουσάκης