ΑΑΔΕ: Μπλόκο σε 8.000 απαγορευμένα εμβόλια από την Τουρκία για την ευλογιά αιγοπροβάτων
NewsroomΜια σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίου επικίνδυνων κτηνιατρικών εμβολίων αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο προερχόμενο από την Τουρκία εντοπίστηκε στο Τελωνείο Κήπων να μεταφέρει κάτω από τη ρεζέρβα και μέσα σε προσωπικές αποσκευές, συνολικά 8.000 εμβόλια με τις ενδείξεις POXDOLL και POXVAC.
Σε συνεργασία με κτηνιατρικοί ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λυοφιλοποιημένο ζωντανό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης εμβόλιο, που χρησιμοποιείται για την προστασία κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, τουρκικής προέλευσης. Η εισαγωγή και εμπορία αυτού του σκευάσματος απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγου αυξημένου κινδύνου διασποράς της νόσου.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατάσχεσαν τα επικίνδυνα εμβόλια και το αυτοκίνητο και συνέλαβαν έναν επιβάτη, ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες κατά το νόμο.
- Ο Λιονέλ Μέσι έχασε τον έλεγχο και έδωσε σφαλιάρα σε αντίπαλό του - Τιμωρία από το MLS
- Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο ιδιοκτήτης του ART TV, Ηλίας Γκανιάτσας
- Επελαύνει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αττική: Σε έξαρση τα κρούσματα - «Ακόμη 2-3 εβδομάδες η κορύφωση»
- Μαρουσάκης: Ξεκινά το κύμα καύσωνα με 40άρια και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»