Εργασίες αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου - Τι θα γίνει με τις πτήσεις
NewsroomΚλειστός θα παραμείνει από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και ώρα 07:00 ο κύριος διάδρομος προσγείωσης του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.
Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το κλείσιμο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων αναβάθμισης και συντήρησης του διαδρόμου.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το αεροδρόμιο θα παραμείνει επιχειρησιακά ανοικτό καθώς οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από τον δεύτερο διάδρομο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων αναβάθμισης και συντήρησης του διαδρόμου προσγείωσης του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, ο κύριος διάδρομος θα παραμείνει κλειστός από την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 08:00 έως και την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 07:00. Κατά τη διάρκεια των εργασιών το αεροδρόμιο θα παραμείνει επιχειρησιακά ανοικτό καθώς οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από τον δεύτερο διάδρομο προσγείωσης του αερολιμένα με την υιοθέτηση απαραίτητων περιορισμών ασφαλείας. Ειδικότερα, το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αεροπλάνα έως 72 θέσεων, και τα αεροπορικά δρομολόγια θα γίνονται από το πρώτο φως της ημέρας μέχρι την δύση του ηλίου.
Η ΥΠΑ έχει ήδη εκδώσει σχετικό NOTAM για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καθώς και Δελτίο Τύπου από τις 30 Νοεμβρίου 2025, ανακοινώνοντας τίς προγραμματισμένες εργασίες που θα λάβουν χώρα στο “Νίκος Καζαντζάκης”. Τα σχετικά τεχνικά έργα αναβάθμισης και συντήρησης του οδοστρώματος του βασικού διαδρόμου προσγείωσης πραγματοποιούνται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του παρεχόμενου επιπέδου επιχειρησιακής ασφάλειας του αεροδρομίου. Η χρονική περίοδος διεξαγωγής των έργων συντονίστηκε με τις αεροπορικές εταιρίες και επιλέχθηκε βάσει των δεδομένων της επιβατικής κίνησης, με γνώμονα τη μικρότερη δυνατή επίπτωση των μετακινήσεων των ταξιδιωτών προς και από την Κρήτη.
- Οι αθρόες μετακινήσεις γιατρών με ένα «εντέλλεστε» και τα εξαντλητικά ωράρια γονατίζουν τους γιατρούς του ΕΣΥ
- Παίξαμε στον Αδύναμο Κρίκο | Δύο Τύποι Από Σπίτι (Ep.22)
- Λειψυδρία: «Φουσκώνει» κατά 200 εκατ. ο λογαριασμός για το μεγάλο έργο του Εύρυτου - Οι στόχοι της ΕΥΔΑΠ και η στρατηγική επέκταση
- Ποια νέα πρόσωπα θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές