Εργοστάσιο Βιολάντα: Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ο ιδιοκτήτης και δύο ακόμη στελέχη
NewsroomΣτα δικαστήρια Τρικάλων οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 15:00 οι τρεις συλληφθέντες, ιδιοκτήτης και στελέχη του εργοστασίου «Βιολάντα», προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον της εισαγγελέως για την πολύνεκρη φωτιά.
Οι τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία μεγάλης αυτοκινητοπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οχήματα με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Το κατώφλι του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων πέρασαν ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα», ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο υπεύθυνος της μοιραίας βάρδιας.
Οι τρεις συλληφθέντες, που έφτασαν στα δικαστήρια μέσα σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες, βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πρόκλησης έκρηξης και εμπρησμού από αμέλεια, καθώς και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.
Οι εισαγγελικές αρχές «ξεσκονίζουν» πλέον τον φάκελο, εστιάζοντας τόσο στις συνθήκες ανάφλεξης όσο και στα μέτρα ασφαλείας που φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν.
- Πολύμηνη η διαρροή στο εργοστάσιο Βιολάντα και εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου - Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής
- Η νταλίκα λειτούργησε σαν «ξυράφι»: Τα 4 πιθανά σενάρια για τα αίτια της σύγκρουσης όπου έχασαν τη ζωή τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
- Ένταση για τα Ίμια στη Βουλή: Ο Λαζαρίδης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «γκριζάρισε» το Αιγαίο
- Τρόμος σε αεροσκάφος της British Airways: Η στιγμή που τροχός πέφτει κατά τη διάρκεια της απογείωσης