Ελλάδα|02.02.2026 13:00

Ο Ρουβίκωνας αποζημιώνει την εταιρεία που «χτύπησε» αντί της «Βιολάντα»

Newsroom

Ανακοίνωση για το λάθος που έκαναν μέλη του, τα οποία τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε εταιρεία στο Μενίδι πιστεύοντας ότι τα γραφεία την είσοδο των οποίων έσπασαν, ανήκαν στη «Βιολάντα», εξέδωσε ο Ρουβίκωνας.

Μέλη της συλλογικότητας πήδηξαν την περίφραξη επιχειρήσεων και με βαριοπούλες έσπασαν τζάμια, τα οποία όμως δεν ανήκαν στη «Βιολάντα», αλλά στην εταιρεία «Φυτοχώματα Αναγνώστου», το κτίριο της οποίας βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη μπισκοτοβιομηχανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Ρουβίκωνας θα αποζημιώσει την εταιρεία γιατί «εμείς τα λάθη μας τα πληρώνουμε»

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για το λάθος

Σχετικά με την επίθεση με βαριοπούλες που πραγματοποιήσαμε τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου, ως απάντηση στο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» στα Τρίκαλα.

Τα ξημερώματα της 2ης Φεβρουαρίου 2026 ο Ρουβίκωνας αποφάσισε να επιτεθεί σε κεντρικά γραφεία της βιομηχανίας «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ», στις Αχαρνές, ως μια ελάχιστη απάντηση στη δολοφονία των 5 εργατριών στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Τρίκαλα.

Μια ελάχιστη επιστροφή της βίας που κράτος και αφεντικά ασκούν σε βάρος των καταπιεσμένων, σε βάρος της ταξικής μας οικογένειας, κομμάτι της οποίας ήταν και οι 5 δολοφονημένες εργάτριες στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

Αυτή τη φορά, ανάμεσα σε δεκάδες τέτοιες δράσεις υψηλού συμβολισμού του Ρουβίκωνα, αλλά και ρίσκου, έγινε λάθος. Υπήρξε λάθος αποδέκτης. Τα γράφεια της Βιολάντα στις Αχαρνές όχι απλά γειτνιάζουν, αλλά εφάπτονται με κτίριο άλλης εταιρείας, το οποίο και χτυπήθηκε.

Η οικογένεια Τζιωρτζιώτη και το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης συνεχίζουν να παραμένουν υπεύθυνοι για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα, όσο κι αν προσπαθούν να κουκουλώσουν το έγκλημα.

Εμείς, από την άλλη, τις ευθύνες μας, όπως πάντα, τις αναλαμβάνουμε.

Η εταιρεία που χτυπήθηκε, θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές της.

Γιατί εμείς τα λάθη μας τα πληρώνουμε.

Ρουβίκωνας

Το βίντεο που κατέβηκε, η ανάρτηση και το σχόλιο της εταιρείας που χτυπήθηκε

Νωρίτερα και πριν η συλλογικότητα συνειδητοποιήσει το λάθος, είχε ανεβάσει βίντεο στο Instagram με την επίθεση, με το ποστ μάλιστα να έχει σχόλιο από την εταιρεία που υπέστη τις ζημιές! Τελικά, όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, το κατέβασε. Το κείμενο που συνόδευε το βίντεο, έγραφε: 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές εκρήξεις στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ» στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 5 εργατριών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 6 ακόμα. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, το υπόγειο στο οποίο εργάζονταν ήταν και αδήλωτο και παράνομο. Ένα υπόγειο 400τμ δηλαδή, δεν είχε δηλωθεί στο σχέδιο πυρασφάλειας που κατέθεσε η εταιρεία πριν 3 μήνες (Νοέμβριο του 2025) ούτε αποτυπωνόταν στα πρόσφατα σχέδια του εργοστασίου. Ως αποτέλεσμα, στο υπόγειο, δεν υπήρχαν οι υποχρεωτικοί ανιχνευτές αερίου που θα μπορούσαν να είχαν σώσει τις εργαζόμενες.

Όπως επίσης αποκαλύφθηκε, εκτός σχεδίου ήταν και οι δύο υπέργειες δεξαμενές προπανίου από τις οποίες πρωτοξεκίνησε η διαρροή, μια διαρροή που δεν ήταν πρόσφατη αλλά υφίστατο για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των εργαζομένων για έντονη μυρωδιά στο χώρο. Οι εργαζόμενες δηλαδή το έλεγαν, ότι μυρίζει υγραέριο, και οι υπεύθυνοι τους απαντούσαν ότι είναι από τα πλυντήρια και να μην ανησυχούν. Ο ίδιος ο Τζιωρτζιώτης, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι το είχε μυρίσει κι ο ίδιος αλλά τόσο τον απασχόλησε το θέμα, που το απέδωσε στην τουαλέτα.

Κι άλλα πορίσματα που βγαίνουν στην επιφάνεια ‘καίνε’ τον Τζιωρτζιώτη και όσους τον συγκάλυπταν τόσα χρόνια, όχι στην κυριολεξία... Έγγραφα, όπως της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προειδοποίησαν πριν 6 χρόνια, το 2022, έχοντας εντοπίσει τις ανεπάρκειες στην ασφάλεια καθώς και μια σωρεία παραβάσεων στα μέτρα προστασίας. Η εταιρεία είχε κληθεί και επίσημα να συμμορφωθεί, κάτι το οποίο δεν έκανε.

Συνειδητά, δηλαδή, δεν έκανε τίποτα και άφησε τόσα χρόνια, χωρίς μέτρα προστασίας, εκτεθειμένους στον απόλυτο κίνδυνο, τους εργαζομένους. Το δε κράτος, διαχρονικός συνήγορος στο κεφάλαιο, ενθάρρυνε την εργοδοτική αδράνεια και εγκληματική αδιαφορία αποδυναμώνοντας την όποια στοιχειώδη επιθεώρηση εργασίας που θα μπορούσε ίσως να έχει αποκαλύψει τη συστηματική παραβίαση της ασφάλειας.

Τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις της οικογένειας Τζιωρτζιώτη χρηματοδοτούνται εδώ και 15 χρόνια με κρατικό χρήμα, με το γνωστό τρόπο όπου μια ιδιωτική επιχείρηση βαφτίζεται ‘επένδυση’ ώστε να έχει πρόσβαση σε κρατικές επιχορηγήσεις, χρηματοδοτικές μισθώσεις και φοροαπαλλαγές πολλών εκατομμυρίων, που εξασφαλίζουν οι κατά καιρούς «αναπτυξιακοί» νόμοι, εν προκειμένω με τις ευλογίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Γιατί μπροστά στο κέρδος των αφεντικών, καμιά απώλεια ανθρώπων της τάξης μας δεν μετράει στην πραγματικότητα. Και οι όποιες δήθεν συλλυπητήριες ανακοινώσεις κράτους και κεφαλαίου είναι στάχτη στα μάτια. Καμία ανακοίνωση δεν μπορεί να ξεπλύνει την εγκληματική τους ανεπάρκεια στα θέματα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, των εργασιακών συνθηκών και σχέσεων.

Κι ο Τζιωρτζιώτης και ο κάθε Τζιωρτζιώτης, τα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα καταστήματα τα έχτισε στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνικής βάσης. Στις πλάτες αυτών των ανθρώπων που αφήνει να καούν ζωντανοί. Ο οποίος, εκτός από δολοφόνος, είναι και ξεδιάντροπος ψεύτης. Είχε ξεκινήσει πρόσφατα, λέει, «τις διαδικασίες τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων». Εκκρεμότητες εννοεί την έλλειψη ασφάλειας των εργατ(ρι)ών και πρόσφατα εννοεί το 2007.

Στη Βιολάντα δεν έγινε ατύχημα. Κρατικό-εργοδοτικό έγκλημα έγινε και οι όποιοι έπαινοι για τη Βιολάντα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προπέτασμα καπνού για το ταξικό θυσιαστήριο που είναι στην πραγματικότητα. Εν προκειμένω, ένας υπόγειος θάλαμος αερίων.

Απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τα δολοφονικά αλισβερίσια παρασιτικού δημόσιου, ιδιωτικού κεφαλαίου και της ντόπιας κοτζαμπάσικης πολιτικής ελίτ που σπέρνουν ακόμα μια φορά το θάνατο στην τάξη μας, θα πρέπει να σταθούμε ως τα πιο άγρια θηρία.

νεκρέςέκρηξηεργατικό δυστύχημαΒιολάνταεργοστάσιογραφείαΡουβίκωνας