Ελλάδα|11.11.2018 16:49

Θεσσαλονίκη: Πασαλάκια για το κυκλοφοριακό από τον Μπουτάρη

Τίμος Φακαλής

Πασαλάκια (διαχωριστικούς οριοδείκτες) μέχρι το τέλος του χρόνου σε όλες τις λεωφοριολωρίδες προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουτάρης, επιχειρώντας να βάλει τάξη στην κυκλοφορία των κεντρικών δρόμων της πόλης. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (11/11) συνεργείο του τμήματος οδικής σήμανσης του δήμου ξεκίνησε τις εργασίες, τοποθετώντας πασαλάκια τμηματικά στην οδό Μητρόπέλως. Πρόκειται για τεχνητά εμπόδια, παρόμοια με αυτά που έχει τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δρόμους όπως η Ερμού και η Αντιγονιδών, τα οποία δεν επιτρέπουν τη στάση και τη στάθμευση των ΙΧ οχημάτων.

Την πρόταση είχαν υποβάλει στο παρελθόν ο συγκοινωνιολόγος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη Σταύρος Κωνσταντινίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Θανάση Παππά.

Ωστόσο το νέο μέτρο συναντά αντιδράσεις από το Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο ενώ καταστηματάρχες της περιοχής Λεωφόρου Στρατού έχουν αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχουν παράπονα από διάφορους, οι οποίοι ενοχλούνται από τα πασαλάκια, που μπήκαν ήδη στους δρόμους. Είναι μια εξαιρετική ιστορία για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είμαστε αποφασισμένοι έως το τέλος του χρόνου να έχει τελειώσει η ιστορία των λεωφορειολωρίδων. Είναι ο μόνος τρόπος για να αναπνεύσει η πόλη. Λυπάμαι για τα παράπονα που υπάρχουν», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αντίθετη άποψη έχουν τα Επιμελητήρια τα οποία στις επιστολές-διαμαρτυρίας τους προς το δήμο κάνουν λόγο για «εκτεταμένη και υπερβολική τοποθέτηση εμποδίων- διαχωριστικών οριοδεικτών» και ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που έχει ανακύψει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεωφόρο Στρατού.

Γιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκη