Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ με μολότοφ και χημικά - Πάνω από 200 προσαγωγές
NewsroomΤα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά τις 2:00 το πρωί, ξέσπασαν επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Άγνωστοι φέρονται να πέταξαν μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα.
Πάνω από 200 προσαγωγές
Η ρίψη αυτοσχέδιων εκρηκτικών φέρεται να ξεκίνησε απέναντι από την είσοδο του ΑΠΘ, ενώ εντός της Πολυτεχνικής Σχολής γινόταν πάρτι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, ενώ επιστράτευσαν και όχημα εκτόξευσης νερού. Παράλληλα, προχώρησαν σε τουλάχιστον 230 προσαγωγές.
Στο σημείο επικράτησε αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ από τις 2 τα ξημερώματα διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Συντριβανιού.
- «Ο Τραμπ μάς έχει εξαπατήσει δύο φορές»: Η δυσπιστία του Ιράν και τα αντικρουόμενα μηνύματα για το τέλος του πολέμου
- «Μαμούθ» η απάτη στον ΕΦΚΑ: Οι εταιρείες «μιας χρήσης», οι αόρατοι εργαζόμενοι και οι διάλογοι-φωτιά του TikToker
- Τροχαία: Ρεκόρ 60ετίας στη μείωση των θυμάτων το 2025 - Στα επίπεδα του '63 ο «φόρος αίματος», αλλά η άσφαλτος παραμένει εχθρική
- Τέσσερις συνταγές για κουρκούτι μπακαλιάρου - Το κλασικό, με μπίρα, με ριζάλευρο και με κορν φλάουρ