Φυλακές Δομοκού: Εντείνονται οι έρευνες μετά τη δολοφονία ισοβίτη - Τα προφίλ των δύο κατηγορούμενων
NewsroomΕντείνονται οι έρευνες για τη δολοφονία Έλληνα ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο πτέρυγες, που οδήγησε σε συλλήψεις και κατάσχεση παράνομων αντικειμένων.
Οι έως τώρα πληροφορίες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο Έλληνες κρατούμενοι: ένας 49χρονος με κατηγορίες για απαγωγή και δολοφονία, στο κελί του οποίου βρέθηκε μαχαίρι, και ένας 36χρονος Ρομά για απόπειρα δολοφονίας, στον οποίο κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο.
Συνολικά, οι Αρχές κατέσχεσαν έξι αυτοσχέδια μαχαίρια, τέσσερις λάμες μήκους 47-50 εκατοστών, μία μεταλλική βέργα μήκους 95 εκατοστών και μικροποσότητα ναρκωτικών. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στις φυλακές Διαβατών.
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος έγιναν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2026, με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων αντικειμένων. Συνολικά ερευνήθηκαν 17 κελιά στον Δομοκό και 8 στη Θεσσαλονίκη, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και άλλων υπηρεσιών.
Στο «τυφλό» σημείο όπου διαδραματίστηκε η δολοφονία, χωρίς κάμερες, βρέθηκαν τρία άτομα: το θύμα, ο 38χρονος Βούλγαρος δράστης και ο αρχιφύλακας. Οι Αρχές εξετάζουν επίσης την εμπλοκή ενδεχομένως και τέταρτου προσώπου. Ο 38χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Λαμίας και ισχυρίστηκε ότι το θύμα τον κάλεσε να τον συνοδεύσει στον αρχιφύλακα, χρησιμοποιώντας τον για να πληροί το πρωτόκολλο επίσκεψης δύο κρατουμένων.
- Μητσοτάκης: Ορόσημα οι συμφωνίες για γεωτρήσεις - Εγγυώνται την ασφάλεια απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
- Οσμή πολέμου στη Μέση Ανατολή: Η έκπληξη Τραμπ για τη στάση του Ιράν - Προετοιμασίες στη Σούδα και κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
- Ζημιές σε υποδομές και δρόμους της Λήμνου μετά την κακοκαιρία - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Άννα Μάσχα στο ethnos.gr: «Δεν με απασχολεί αν κάτι χαρακτηρίζεται εμπορικό ή εναλλακτικό, με νοιάζει να είναι αληθινό»