Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Ζημιά μαμούθ 1 δισ. ευρώ για το Δημόσιο - Είχαν μέχρι και τάνκερ
NewsroomΔεκάδες ακίνητα, ανάμεσά τους και ξενοδοχειακή μονάδα στην Πελοπόννησο, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη ακόμη και τάνκερ, δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην κατοχή του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στην κατοχή των δύο αρχηγικών μελών, που είναι ήδη προφυλακισμένοι με τα προσωνύμια «Πρόεδρος» και «Πούτιν» αλλά και άλλων φερόμενων ως μελών βρέθηκαν και δεσμεύθηκαν 42 ακίνητα πολυτελή μεζονέτες, αγροτεμάχια και ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο, 26 πολυτελή αυτοκίνητα, επτά σκάφη εκ των οποίων τρία τάνκερ.
Από την έρευνα της ανεξάρτητης Αρχής, προέκυψε η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση 38 φυσικών προσώπων και 21 νομικών, ανάμεσά τους και ναυτιλιακές εταιρείες.
Η εγκληματική δράση του κυκλώματος υπολογίζεται από το 2018 με ζημία για το δημόσιο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Το πόρισμα της Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες αριθμεί πάνω από 130 σελίδες και έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών για περαιτέρω έρευνα.
- Το Στρογγυλό Αρκιών βγαίνει... στο σφυρί για 4,5 εκατ. ευρώ - Γιατί θεωρείται «λευκός καμβάς»
- Από τα μεσαιωνικά «charivari», στον Μάη του '68: Γιατί οι Γάλλοι είναι... τόσο καλοί στις διαδηλώσεις;
- Μεθυσμένος χάστης σε καζίνο έκλεψε φλαμίνγκο γιατί είχε πιει... καμιά 40αριά μπύρες - Δείτε βίντεο
- «Μικρές διαστημικές πατάτες»: Γιατί είναι σημαντική η νέα αποστολή εξερεύνησης των δορυφόρων του Άρη