Ελλάδα|29.04.2026 09:17
Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών ανοιχτά του Ηρακλείου
NewsroomΣυνέχεια των μεταναστευτικών ροών στα νότια της Κρήτης, όπου τα ξημερώματα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης για συνολικά 43 άτομα που εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λέμβο.
Τους 43 μετανάστες μέσα στη λέμβο - και πιο συγκεκριμένα 30 ν.μ νότια των Καλών Λιμένων - εντόπισε drone της Frontex.
Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και τους μετανάστες περισυνέλλεξε και μετέφερε στο λιμάνι των Καλών Λιμένων σκάφος της Frontex και παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 43 άτομα αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο προσωρινής παραμονής στο Ηράκλειο.
Διαβάστε ακόμη
- «Φύλλο και φτερό» οι πολεοδομίες της χώρας για ξέπλυμα: Μεγάλη έρευνα σε φορολογικές δηλώσεις και περιουσιακά στοιχεία
- Σοβαρή καταγγελία: Ελεγκτής της ΣΤΑΣΥ ζητούσε 20 ευρώ για να μην κόψει πρόστιμο
- Οργή: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο οικογένειας που πανηγύριζε το πρωτάθλημα των Knicks
- Ιστορική ημέρα: Συμπληρώθηκε το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα μετά από 220 χρόνια