Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Το νησί είναι το πιο νευραλγικό σημείο - Είμαστε στόχος της Τουρκίας»
Newsroom«Η Αστυπάλαια έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας γιατί είναι το πιο νευραλγικό σημείο στο Αιγαίο, συνδέει τις Κυκλάδες με τα Δωδεκάνησα, είναι στο ενδιάμεσο κενό» είπε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «10 παντού» του OPEN.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κομηνέας αναφέρθηκε στη νέα παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο του σκάφους Ocean Link που πόντιζε καλώδιο οπτικής ίνας ανάμεσα σε Αστυπάλαια και Κω.
Όπως εξήγησε, η τουρκική παρενόχληση έλαβε χώρα τη στιγμή που πραγματοποιείται «μια πόντιση οπτικής ίνας που συνδέει την Αστυπάλαια με την ηπειρωτική χώρα. Το καλώδιο έχει μπει από Αμοργό προς Αστυπάλαια και τώρα είμαστε προς Κω».
«Κανένας τους δεν πρόκειται να πάρει άδεια για να ψαρέψει στα ελληνικά χωρικά ύδατα»
Με αφορμή την επέμβαση της φρεγάτας Αδριάς που υποχρέωσε την τουρκική τορπιλάκατο να αποχωρήσει, ο κ. Κομηνέας παρατήρησε ότι «κάποια φρεγάτα είναι κοντά στο νησιά είτε ανατολικά είτε δυτικά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πόντιση του καλωδίου συνεχίζεται κανονικά», ενώ όταν ρωτήθηκε για τυχόν παρενοχλήσεις από τουρκικής πλευράς ψαράδων του νησιού, διεμήνυσε πως «κανένας ψαράς δεν πρόκειται να πάρει άδεια για να ψαρέψει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, γιατί είναι Ελλάδα».
- Κτηνωδία στην Εύβοια: Γάτα βρέθηκε πυροβολημένη στο κεφάλι
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Αυτό σημαίνει το “σε πήρα στο λαιμό μου”…» - Τι υποστηρίζει ο υπνοθεραπευτής για τα μηνύματα στη γιατρό
- Η φωτογραφία του Παύλου Κοντογιαννίδη μέσα από το νοσοκομείο και το μήνυμα «φτου ξελευθερία»
- Πλάκα: Τι καθιστούσε «χάρτινο» το κτήριο που κατέρρευσε και η έκρηξη που βρήκε στον ύπνο τα θύματα πλην ενός