«No pride in war»: Χρώμα, φωνές και υπερηφάνεια στο 10ο αυτοοργανωμένο Pride στη Θεσσαλονίκη
NewsroomMε τη φράση «No pride in war», δηλαδή δεν υπάρχει καμία περηφάνεια στον πόλεμο, να δεσπόζει στο κεντρικό πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα μεταξύ άλλων υπέρ της διαφορετικότητας και κατά της ομοφοβίας, της έμφυλης βίας και των πολέμων, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη το 10ο αυτοοργανωμένο Pride.
Παρά τον βροχερό καιρό, άνθρωποι που κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες, αλλά και σημαίες της Παλαιστίνης, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
H πορεία άρχισε περίπου στις 19:00, ενώ προηγήθηκε προσυγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, φεστιβάλ όπως το αυτοοργανωμένο Pride μπορούν να ενισχύσουν τις αντιπολεμικές και αντιφασιστικές αντιστάσεις της κοινωνίας, καθώς ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό, οι συγκεντρωμένοι αντιτάσσουν τη ζωή, τον έρωτα και την υπερηφάνειά τους.
- Εγκεφαλικά νεκρός ο νεαρός που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο Άργος - Βίντεο από την καταδίωξη
- «Δεν είμαστε δικαστήριο ήθους»: Ο εισαγγελέας δεν είδε βιασμό της 19χρονης από τους αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας
- Μπορεί όντως ο Τραμπ να αναστείλει εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία; Η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή
- Ναυαγοσώστρια στην Κεφαλονιά έσωσε επτά λουόμενους από πνιγμό - Η δραματική επιχείρηση και τα δάκρυα μητέρας