Πρωτοφανής επίθεση σε διεμφυλική γυναίκα στην Καλλιθέα: Την παρέσυραν με αυτοκίνητο
Γιάννης ΖιάκαςΣκηνές ωμής ρατσιστικής βίας εκτυλίχθηκαν στην Καλλιθέα, όπου μία διεμφυλική γυναίκα παρασύρθηκε με αυτοκίνητο από ομάδα νεαρών που, σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες, την είχαν στοχοποιήσει εξαιτίας της ταυτότητας φύλου της.
Οι δράστες, αφού προηγουμένως την εξύβριζαν με χυδαίες εκφράσεις, της πετούσαν αυγά και αντικείμενα και επέστρεψαν δεύτερη φορά στο σημείο για να συνεχίσουν τις επιθέσεις, φέρονται τελικά να την παρέσυραν με το όχημά τους την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της, τραυματίζοντάς την.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τα ξημερώματα της Παρασκευής τέσσερις νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βράδυ της Πέμπτης οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν τη διεμφυλική γυναίκα ενώ επέβαιναν σε όχημα και εξαπέλυσαν επανειλημμένες εξυβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που έθιγαν την ταυτότητα φύλου της. Παράλληλα, της πέταξαν αυγά και άλλα αντικείμενα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά συναυτουργία, με τις πράξεις να χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
- «Τέλος η υπομονή»: Η Ρωσία ξεκινά μαζικές επιθέσεις στο Κίεβο - Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν
- Επικίνδυνη τουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο: Οπλισμένα F-16 και εικονική αερομαχία με ελληνικά μαχητικά
- Ο Ρούμπιο αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ; Η απάντηση σε ερώτηση που προκάλεσε θύελλα
- Κάννες 2026: Πότε κάνουν πρεμιέρα το «Fjord», «Ο Μινώταυρος» και ο ολοκαίνουργιος Αλμοδόβαρ στην Ελλάδα