Ελλάδα|26.05.2019 15:23

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο αντιδήμαρχος Νάξου κυνηγάει εκλογικό αντίπαλο

Newsroom

Την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου πέρασε ο  Μανώλης Πολυκρέτης – πρώην αντιδήμαρχος Νάξου και υποψήφιος, το απόγευμα της Παρασκευής, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχή του δημαρχείου, με ανθρώπους της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου κ. Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Του Μάνου Μπανασάκη

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο αφού παίρνει στο κυνήγι τον άνθρωπο της διαφημιστικής εταιρείας αντίπαλου υποψηφίου, σπεύδει να φύγει με το δίκυκλό του και στην προσπάθειά του, πέφτει πάνω σε γυναίκα την οποία είχε προηγουμένως χτυπήσει γιατί και εκείνη μοίραζε φυλλάδια. Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβάλει μήνυση κατά του αντιδημάρχου.

Σε απόσπασμα της που αποκλειστικά εξασφάλισε το ethnos.gr η μηνύτρια αναφέρει:

….. Στη συνέχεια ο μηνυόμενος πάντα στον ίδιο τόπο και χρόνο ενεργώντας με αυταρχικό τρόπο αγριεμένος επιτίθεται εναντίον μου με τις υπέρτερες δυνάμεις του ως άνδρας, μου πιάνει με το χέρι του μια τούφα μαλλιά από το πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Μου τα τράβηξε με μεγάλη δύναμη, προκαλώντας σε εμένα αβάσταχτο πόνο και στη συνέχεια κρατώντας την τούφα από τα μαλλιά της κεφαλής μου έσυρε βίαια όλο το σώμα μου, ουσιαστικά από το κεφάλι, μέσω της τούφας των μαλλιών μου, με τράβηξε και με έσυρε βίαια για να με χτυπήσει πάνω στο δάπεδο του δρόμου. Εκείνη την ώρα λειτουργώντας με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αισθανόμενη ότι αν με χτυπήσει κάτω με το πρόσθιο ή πίσω μέρος του κεφαλιού μου θα πάθω μεγάλη και επικίνδυνη σωματική βλάβη (χτύπημα προσώπου και κάποιου μέρους αυτού, δόντια, μάτια, μύτη η οπίσθιο μέρος του κεφαλιού με χτύπημα κρανίου κτλ) πρόλαβα και πρόταξα τα χέρια μου κι έτσι απέφυγα το χτύπημα του κεφαλιού μου στο δάπεδο. Η αναφερόμενη δική μου αντίδραση με γλύτωσε από την επικίνδυνη σωματική βλάβη η οποία με βεβαιότητα θα επερχόταν σε εμένα από το χτύπημα του κεφαλιού μου. Σώθηκα από την μανία του μηνυόμενου με τις φωνές, τις παρεμβάσεις και συμπαράσταση των τυχαία διερχόμενων ανθρώπων εκείνη την ώρα από τον τόπο του συμβάντος τους οποίους επικαλούμαι ως μάρτυρές μου. Μεταφέρθηκα στο Νοσοκομείο Νάξου για τις πρώτες βοήθειες, καυτηρίαση τραυμάτων χεριού μου, και επειδή αισθάνομαι πόνους στην σπονδυλική μου στήλη. Οι πόνοι στη μέση μου πιστεύω ότι αιτία έχουν το βίαιο τράβηγμά μου από τον μηνυόμενο και το χτύπημά μου στο δάπεδο του δρόμου. Οι παραπάνω ενέργειες του μηνυομένου επέφεραν σε εμένα σωματικές βλάβες στα χέρια μου, και γενικότερα από το τράβηγμα και το χτύπημά μου στο δάπεδο του δρόμου αισθάνομαι πόνους στο σώμα μου και ειδικότερα στη μέση μου. Οι παραπάνω ενέργειες του μηνυομένου και ειδικότερα το τράβηγμα και το σύρσιμο του κεφαλιού μου στο δάπεδο του δρόμου θα μπορούσαν να προκαλέσουν σε εμένα επικίνδυνη σωματική βλάβη λόγω του τρόπου και του μέρους του σώματός μου (κεφαλιού). Αποφεύχθηκε παρά τον σκοπό του μηνυομένου από τις δικές μου ενέργειες με την πρόταξη των χεριών μου, όπως αναφέρω παραπάνω. Για τις παραπάνω πράξεις μηνύω τον μηνυόμενο και ζητώ την ποινική του δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του

Ο κ. Πολυκρέκρέτης αφού ενημερώθηκε ότι έχει ασκηθεί μήνυση σε βάρος του, εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Νάξου με το δικηγόρο του, όπου και συνελήφθη.

Λίγο αργότερα αφού πέρασε από το γραφείο του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλθηκε από την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» άνθρωποι της παράταξης, ενώ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια, δέχτηκαν επίθεση από τον Αντιδήμαρχο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Ενωμένοι Μπορούμε” Μανώλη Πολυκρέτη, αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία και μάλιστα σε γυναίκα, την οποία άρπαξε από τα μαλλιά, την πέταξε κάτω και την έσερνε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά το περιστατικό η γυναίκα κατέληξε τραυματισμένη στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Πολυκρέτη.

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Νάξου στην προσωπική στου σελίδα στο Facebook

Η απάντηση του Μανώλη Πολυκρέτη

Όπως αναφέρει ο ίδιος έκανε παρατήρηση για τα φυλλάδια που έβαζαν άνθρωποι του εκλογικού του αντιπάλου και στα οποία έκαναν αναφορά στο πρόσωπό του. Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται είχε καλέσει και την αστυνομία για το περιστατικό, αλλά ο τότε ο ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο με τα φυλλάδια και τότε ήταν που τον κυνήγησε να τον σταματήσει.

εκλογές 2019Δημοτικές εκλογέςΕυρωεκλογές