Ελλάδα|05.07.2026 22:05

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Μέχρι την Αττική και την Κόρινθο έφτασε το τοξικό νέφος

Newsroom

Το τοξικό νέφος από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο (4/7) στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, έφτασε μέχρι την Αττική και την Κορινθία.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, «οι τροχιές δείχνουν ότι από τα μεσάνυχτα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής υπάρχει διασπορά του νέφους στα δυτικά της Αττικής φτάνοντας μέχρι και την Κορινθία, αλλά με πολύ μικρές συγκεντρώσεις».

«Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ήταν στη Θεσσαλονίκη και στον Θερμαϊκό. Από τη στιγμή που πέρασε από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ήταν σαφώς αραιότερο και απλώς υπήρξε μια θόλωση της ατμόσφαιρας και τίποτε άλλο», πρόσθεσε, μιλώντας στο Star.

Οι Αρχές υπογραμμίζουν τη σημασία λήψης προληπτικών μέτρων, ειδικά για ευπαθείς ομάδες και όσους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.

ΩραιόκαστρομετεωρολόγοςΘοδωρής Κολυδάςτοξικό νέφοςειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηφωτιά