Marfin: «Δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση» λέει η 46χρονη - Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς
Γιάννης ΖιάκαςΝέα στοιχεία για όσα φέρεται να είπε η 46χρονη που εκδόθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση της Marfin έφερε στο φως ο Γιάννης Ζιάκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 46χρονη συνομίλησε με τους Έλληνες αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Βρετανία προκειμένου να τη συνοδεύσουν πίσω στην Ελλάδα μετά την απόφαση για την έκδοσή της. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση στη Marfin, επιβεβαιώνοντας πάντως ότι βρισκόταν στην πορεία εκείνη την ημέρα.
«Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση στη Marfin. Ναι, ήμουν στην πορεία, αλλά δεν θυμάμαι με ποιους ήμουν. Έχω πάει σε δεκάδες πορείες. Μπορώ να το αποδείξω και εκεί που πρέπει θα το κάνω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η 46χρονη δεν έκανε καμία αναφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους που παραμένουν προφυλακισμένοι.
Η γυναίκα με τον «αριθμό 7»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η 46χρονη εμφανίζεται στο υλικό της δικογραφίας. Έχει συσχετιστεί από τις αστυνομικές αρχές με τη γυναίκα που έχει σημανθεί με τον «αριθμό 7» στα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν μπροστά από το υποκατάστημα της Marfin.
Από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται να ρίχνει εκρηκτικό μηχανισμό ή εύφλεκτο υλικό στο εσωτερικό του καταστήματος.
Οι Αρχές, ωστόσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε διαφορετικό, υποστηρικτικό ρόλο στο σημείο. Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα φέρεται να κρατά ένα αντικείμενο ή μία σακούλα, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει εξακριβωθεί.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην προσπάθεια ταυτοποίησης της γυναίκας με τον «αριθμό 7» έχουν συνεκτιμηθεί χαρακτηριστικά όπως η κόμμωση, το ύψος, τα ρούχα, αλλά και οι επαφές που φέρεται να είχε πριν και μετά το περιστατικό με συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία επίσης αναφέρονται στη δικογραφία.
Στο μικροσκόπιο δύο ακόμη πρόσωπα με τους αριθμούς «9» και «12»
Η έρευνα των Αρχών, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί. Δύο ακόμη πρόσωπα που έχουν σημανθεί στη δικογραφία με τους αριθμούς «9» και «12» δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως εκείνα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, φέρονται να έριξαν τη μολότοφ και εύφλεκτο υλικό μέσα στο υποκατάστημα της Marfin.
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τέταρτο γνωστό τύπο μεταδοτικού καρκίνου στον κόσμο
- Μουντιάλ 2026: «Θα ανατινάξω τον Μέσι με τέσσερις βόμβες» - Οι τρομοκρατικές απειλές που ερεύνησε το FBI
- Φρίκη στην Κρήτη: Τουρίστας μπήκε σε κατάστημα και ρώτησε πόσο «κοστίζει» ανήλικο κορίτσι για να ασελγήσει πάνω του
- Marfin: «Δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση» λέει η 46χρονη - Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς