Ελλάδα|22.08.2026 21:23

Χαλκιδική: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο 52χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης το 2022

Newsroom

Συνελήφθη ο άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στον βιασμό 26χρονης σε απομονωμένη παραλία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το καλοκαίρι του 2022. Τέσσερα χρόνια μετά την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της νεαρής που, τότε, ήταν 22 ετών και εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ο άνδρας που κατηγορείται για την αποτρόπαια πράξη βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 52χρονο, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (12/8) στο Μαυροβούνιο με την κατηγορία του βιασμού. Η σύλληψή του έγινε καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα, το οποίο εκτελέστηκε, και ήδη έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας και να βρεθεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών.

Σημειώνεται ότι μετά την σεξουαλική κακοποίηση του θύματος, ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει στο εξωτερικό - εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι αρχικά είχε κατηγορηθεί άλλο πρόσωπο που υπέδειξε λανθασμένα η παθούσα, του οποίου δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή- και οι Αρχές θεωρούσαν ότι θα έψαχνε «καταφύγιο» στην Αλβανία. Γι' αυτόν τον λόγο εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού του σε κράτος-μέλος της ΕΕ να συλληφθεί και να παραδοθεί στις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Πώς έγινε η ταυτοποίηση του δράστη

Ο 52χρονος δράστης, εργαζόταν ως βοσκός στην περιοχή της Χαλκιδικής και η ταυτοποίησή του έγινε ύστερα από δείγμα DNA που είχε ληφθεί από κλινοσκεπάσματα στο ποιμνιοστάσιο όπου διέμενε και εξετάστηκε εργαστηριακά. Έτσι, κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση, μετά την ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού με αυτό της παθούσας.

Λίγες ημέρες μετά τη σεξουαλική κακοποίηση της 22χρονης, που σημειώθηκε στις 30 Μαΐου του 2022, η νεαρή κοπέλα είχε περιγράψει τα όσα έζησε: είχε πάει στην παραλία τις μεσημεριανές ώρες για ένα σύντομο μπάνιο πριν πιάσει βάρδια στην ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία εργαζόταν, και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη.

«Θα μπορούσα να μη βγω ζωντανή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από τον δράστη. «Ξάπλωνα στην πετσέτα όταν ήρθε κάποιος κι άρχισε να μου μιλάει, με ρωτούσε διάφορα, πώς με λένε και τέτοια, αλλά τον αγνόησα. Έβλεπα προς τη θάλασσα. Όταν γύρισα την πλάτη ξαφνικά μου επιτέθηκε, με χτύπησε και με βίασε», είχε πει.

Τι λέει η δικηγόρος της 26χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου

Σε δήλωσή της μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση, η ποινικολόγος που εκπροσωπεί το θύμα, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια πρώτη, ουσιαστική δικαίωση για μια νέα γυναίκα που επί τέσσερα και πλέον χρόνια περίμενε τη στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος που καταζητείται για τον βιασμό της θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Από τις 30 Μαΐου 2022 μέχρι σήμερα, η εντολέας μου δεν έπαψε ούτε στιγμή να πιστεύει ότι, όσος χρόνος κι αν περάσει και όσα σύνορα κι αν μεσολαβήσουν, η Δικαιοσύνη τελικά θα φτάσει σε εκείνον που αναζητεί.

Η σύλληψή του στο Μαυροβούνιο, κατόπιν διεθνούς αναζήτησης, αποδεικνύει ότι η φυγή μπορεί να καθυστερήσει τη λογοδοσία, δεν μπορεί όμως να την ακυρώσει. Για την εντολέα μου, η εξέλιξη αυτή δεν σβήνει όσα έζησε. Της δίνει όμως, επιτέλους, τη δυνατότητα που περίμενε όλα αυτά τα χρόνια: να σταθεί απέναντί του σε μια δικαστική αίθουσα και να ακουστεί η αλήθεια της. Τώρα αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα και την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Τέσσερα χρόνια μετά, η υπόθεση δεν ξεχάστηκε. Και εκείνη δεν σταμάτησε ποτέ να περιμένει τη δικαίωσή της».

βιασμόςειδήσεις τώρασύλληψηπαραλία