Ελλάδα|06.09.2026 13:14

Χίος: Πέταξε τσιγάρο σε δάσος και τους έκοψαν πρόστιμο 1.500 ευρώ

Newsroom

Πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε Τούρκο στη Χίο, ο οποίος πιάστηκε να πετά αναμμένο τσιγάρο από το παράθυρο αυτοκινήτου σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, την ενέργεια αντιλήφθηκε και κατήγγειλε διερχόμενος πολίτης, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει άμεσα. Πρόκειται, για την ίδια περιοχή όπου τον Αύγουστο του 2012 είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά που έκαψε τα μαστιχοχώρια.

Η παράβαση διαπιστώθηκε σε ημέρα όπου ο κίνδυνος για πυρκαγιά ήταν μεγάλος καθώς η περιοχή βρισκόταν στην Κατηγορία Κινδύνου 4.

Με αφορμή το περιστατικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της Χίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

δάσοςΧίοςτσιγάροειδήσεις τώραπρόστιμο