Ελλάδα|16.09.2026 12:29

Χανιά: Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση το 18 ημερών βρέφος - Τι λένε οι γιατροί

Newsroom

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του νεογνού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφού το χτύπησε η 18χρονη μητέρα του. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της, εξηγώντας πως έδρασε κάτω από πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Δανδουλάκη, το σημαντικό στην εξέλιξη της υγείας του νεογνού είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί και δεν υπάρχει επιδείνωση από την εγκεφαλική αιμορραγία και τις κακώσεις που υπέστη.

«Αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή του έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Η κατάσταση του παραμένει σταθερά κρίσιμη και οι γιατροί παρακολουθούν στενά και αξιολογούν ώρα με την ώρα, την κλινική του εικόνα», επισήμανε ο κ. Δανδουλάκης.

Το 18 ημερών βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Νεογνών του Βενιζελείου από το βράδυ της περασμένης Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, μετά τη μεταφορά του από το Νοσοκομείο Χανίων.

Η τραγική ιστορία της 18χρονης

Παιδί ταλαιπωρημένο από τα γεννοφάσκια του περιγράφεται η 18χρονη από τα Χανιά που κατηγορείται για τη βαρύτατη κακοποίηση του νεογνού της, το οποίο δίνει τη δική του μάχη στη ΜΕΘ Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Όπως προκύπτει μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα είναι ένα πλάσμα που βίωσε τη βία και την κακοποίηση από πολύ μικρό και αυτή ήταν διαρκής, σε πολλά και διαφορετικά στάδια της ζωής του.

Πέραν από την αποκαλυπτική ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία αναφέρεται σε άσχημα περιστατικά που συνέβησαν στη 18χρονη ενώ ήταν μόλις τεσσάρων ετών, η ζωή της φέρθηκε πολύ σκληρά και στην ηλικία των 13 ετών όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρόσωπο που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή καθώς πρωτόδικα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος.

 

Είναι ένα κορίτσι που από την ηλικία των 15 ετών ακολουθούσε αντικαταθλιπτική αγωγή, την οποία διέκοψε λόγω της κύησης της και αυτό αναπόφευκτα επιβάρυνε την ήδη βεβαρημένη ψυχολογία της. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η 18χρονη φέρεται να πέρασε μόνη της το διάστημα της εγκυμοσύνης, της γέννας και της λοχείας, καθώς ο πατέρας του μωρού, επίσης πολύ νεαρής ηλικίας, δεν βρίσκεται στο πλευρό της και όλο αυτό επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον ήδη εύθραυστο ψυχισμό της. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κοπέλα πάσχει από βαριάς μορφής επιλόχειο κατάθλιψη.

Δημοσιογραφικές πηγές του cretalive.gr αναφέρουν ότι η 18χρονη τα τελευταία 24ωρα αρνείται να φάει, βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δείχνει άρνηση. Το προφίλ της παραπέμπει σε έναν άνθρωπο που χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης και η περίπτωση της έχει συγκλονίσει όσους γνωρίζουν την τραγική υπόθεση πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Η 18χρονη πήρε, όπως είναι ήδη γνωστό, νέα προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (17/9). Παραδέχθηκε ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χτύπησε το μωρό στο κεφάλι.

μητέραΜΕΘεπιλόχεια κατάθλιψηκακοποίησηβρέφοςΚρήτηειδήσεις τώραΧανιάνεογνό