Ελλάδα|02.11.2026 19:24

Κλειστά σχολεία: Πού δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας

Newsroom

Η κακοκαιρία Agneta «χτυπάει» αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και σφοδρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα σχολεία να μένουν κλειστά αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, αναστέλλεται προληπτικά και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου η λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών δομών και εγκαταστάσεων προχωρά προληπτικά ο Δήμος Ρόδου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Συγκεκριμένα, η αναστολή αφορά τις σχολικές μονάδες, τους Παιδικούς Σταθμούς και όλα τα Ειδικά Σχολεία. Η απόφαση έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην αποφυγή κινδύνων για παιδιά, εργαζομένους και πολίτες, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Πέραν των σχολείων, αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, όλων των εξωσχολικών εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων – Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του Δημοτικού Ωδείου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και κάθε είδους εργαστηρίων που λειτουργούν στον Δήμο Ρόδου.

 

Κλειστά σχολεία στη Σάμο

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας για σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της κόκκινης προειδοποίησης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Σάμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού, αναβάλλεται η λειτουργία του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καρλοβασίου για σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

κλειστά σχολείακαταιγίδεςΡόδοςσχολείαειδήσεις τώρακακοκαιρία