Ελλάδα|04.06.2019 16:51

ΟΛΘ: Στο τέλος του έτους τα έργα επέκτασης του 6ου προβλήτα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και θα δώσει τεράστια ώθηση στην εμπορική ανάπτυξη του λιμένα, αφού θα μπορούν να τον προσεγγίζουν τα μεγαλύτερα εμπορικά πλοία που φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΛΘ ΑΕ ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη στρατηγική της και τις ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα για περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού και με στόχο να το καταστήσει εμπορική πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η διοίκηση του ΟΛΘ Α.Ε. στις 19 Ιουνίου, θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα σχέδιά της για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, τις δυνατότητες σύνδεσής της με το σιδηροδρομικό δίκτυο για μεταφορά φορτίων, αλλά και στο σχεδιασμό της για τη χρήση που θα αποκτήσει το εμβληματικό κτίριο του επιβατικού σταθμού του λιμανιού.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης. «Τα έργα για την επέκταση 6ου προβλήτα θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2019. Το έργο είναι τεράστιας σημασίας, αφού θα μπορούν να έρθουν στο λιμάνι μας τα μεγαλύτερα πλοία που φτάνουν στη Μεσόγειο, τα οποία είναι χωρητικότητας 18.000 μονάδων μεταφοράς κοντέινερ. Επίσης, το έργο θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε συνεργασία και με περισσότερες χώρες, ενώ τα μεγάλα φορτία θα μπορούν να έρχονται απευθείας στη Θεσσαλονίκη και όχι κατ’ ανάγκη μέσω Πειραιά», ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Θεοφάνης.   

Τα έργα επέκτασης του 6ου προβλήτα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.

λιμάνιΣωτήρης Θεοφάνης