Ελλάδα|06.06.2019 14:04

Προαστιακός: Επέκταση στο τµήµα Ισθµού - Λουτρακίου

Newsroom

Στην υπογραφή σύµβασης µε την ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάµενης µετρικής µονής σιδηροδροµικής γραµµής Ισθµού - Λουτρακίου µε ηλεκτροκίνηση», προχώρησε η Μυτιληναίος σε κοινοπραξία µε την εταιρεία Ξανθάκης.

Το έργο αφορά την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόµου στο τµήµα Ισθµού - Λουτρακίου, µε ηλεκτροκίνηση, που θα συνδεθεί και µε την υπάρχουσα Σιδηροδροµική Γραµµή Υψηλών Ταχυτήτων του Προαστιακού Σιδηροδρόµου µεταξύ Αεροδροµίου - Κορίνθου - Κιάτου - Αιγίου. Η σύµβαση για το έργο υπεγράφη στις 4 Ιουνίου, στην οποία προβλέπεται διάρκεια κατασκευής 18 µηνών από την ηµεροµηνία υπογραφής της.

Η καθαρή αξία του συµβολαίου είναι ύψους 6,4 εκατ. ευρώ και η χρηµατοδότηση του έργου θα γίνει µέσω του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων. Πρόσφατα έγινε η πρώτη επιτυχηµένη δοκιµαστική διαδροµή στο νέο τµήµα από Κιάτο έως Αίγιο το οποίο έχει κατασκευάσει η Μυτιληναίος.

Εκτός από τις σιδηροδροµικές εργασίες µε ηλεκτροκίνηση, η κοινοπραξία Μυτιληναίος - Ξανθάκης αναλαµβάνει τόσο την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σιδηροδροµικού Σταθµού Ισθµού όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέες αποβάθρες στον Σταθµό Ισθµού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου, ενώ θα τοποθετηθούν σύγχρονα Αυτόµατα Συστήµατα Ισόπεδων ∆ιαβάσεων (ΑΣΙ∆).

επέκτασηπροαστιακόςΛουτράκιΙσθμός Κορίνθου