Ελλάδα|12.06.2019 17:26

All For Blue: «Ψάρεψαν» 202 τόνους σκουπιδιών από το Αιγαίο (vid)

Newsroom

Ακριβές τσάντες, χριστουγεννιάτικα δέντρα ακόμα και μηχανές έχουν μαζέψει από τον βυθό της θάλασσας οι εθελοντές του οργανισμού ALL FOR BLUE.

Η υπεύθυνη του οργανισμού Κατερίνα Τοπούζογλου μίλησε από τη Μύκονο στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του Open TV για τη δράση των εθελοντών.

«Καθαρίζουμε κυρίως τους βυθούς γιατί ο βυθός είναι το σπίτι μας. Έχουμε βγάλει 4 μηχανές από τη θάλασσα, δύο στη Μύκονο μία στη Ρόδο και μία Σύρο, έχουμε βγάλει λεκάνες τουαλέτας, καλοριφέρ, σόμπες, καρότσια supermarket, ακριβές τσάντες και γενικά ότι μπορείτε να φανταστείτε», ανέφερε η κυρία Τοπούζογλου.

Όσον αφορά στο πόσοι άνθρωποι συμμετέχουν στον συγκεκριμένο οργανισμό, η υπεύθυνη του οργανισμού απάντησε: «Ο οργανισμός έχει ιδρυθεί επίσημα πριν από 3 χρόνια ενώ ανεπίσημα υπάρχει από τότε που ήμουν 4 χρονών, όταν μάζευα σκουπίδια από τη θάλασσα με τους γονείς μου».

«Το πλαστικό δεν διαλύεται ποτέ στον βυθό, απλά γίνεται μικροπλαστικό, ένα μικρό κομμάτι που “αιωρείται” στη θάλασσα και καταναλώνεται από τα ψάρια και στη συνέχεια από εμάς. Είναι δηλαδή μια αλυσίδα», συμπλήρωσε η ίδια.

All For Blueθάλασσασκουπίδια