Λέκκας: Ο σεισμός στην Αταλάντη έγινε σε μια ευαίσθητη περιοχή
NewsroomΓια ένα σεισμό που σημειώθηκε «σε ευαίσθητη περιοχή» μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη σεισμική δόνηση των 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 00:54 με επίκεντρο την Αταλάντη.
Ωστόσο, ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 καθησύχασε λέγοντας ότι «από το από το ρήγμα αυτό καθ' αυτό της Αταλάντης δεν κινδυνεύουμε γιατί έχουμε βρει ότι η περίοδος επανάληψης ενός μεγάλου σεισμού είναι 700 χρόνια και ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός είχε γίνει στην περιοχή το 1896 και ήταν 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας ζημιές».
Οπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, ο σεισμός σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου «που είναι μια τεκτονική τάφρος καθώς περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχειού», διευκρινίζοντας ότι για τα ρήγματα των Καμένων Βούρλων και του Σπερχειού δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ρυθμό επανάληψης.
- Πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ με το Ιράν: Τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πρώτη εβδομάδα σύγκρουσης
- Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ - Τι λέει η σύζυγός του
- Χάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματα
- Ξανά εντυπωσιακός ο Εμμανουήλ Καραλής - Έχασε στις λεπτομέρειες τα 6,20μ.!