Ελλάδα|17.06.2019 13:36

«Η δίαιτα αλλιώς» - Η συγγραφέας Άννα-Μαρία Παπίρη μιλά για το βιβλίο-φαινόμενο

Βάσω Ασμανίδου

«Εσύ ποια δίαιτα ακολουθείς;». Αυτή είναι η πιο συνηθισµένη ερώτηση µεταξύ των ανθρώπων κάθε ηλικίας και µορφωτικού επιπέδου. Την απάντηση έχει η συγγραφέας, δηµοσιογράφος και beauty editor Αννα-Μαρία Παπίρη, µε το βιβλίο της «Η δίαιτα... αλλιώς!», το οποίο κυκλοφορεί µε το «Εθνος της Κυριακής» στις 23 Ιουνίου. Η Αννα-Μαρία Παπίρη έχει διατελέσει σύµβουλος Υγείας και Διατροφής στα µεγαλύτερα περιοδικά της χώρας, δίνοντας καθηµερινά λύσεις και προτάσεις σε χιλιάδες αναγνώστες για θέµατα ευζωίας, υγείας και σωστής διατροφής.

«“Η δίαιτα... αλλιώς!” είναι µια ολιστική προσέγγιση στην απώλεια του βάρους που µε υγιεινό και ασφαλή τρόπο θα σου δώσει αποτελέσµατα µε διάρκεια. Ακολουθώντας µυστικά και µονοπάτια, σε βοηθά να ελευθερωθείς από υλικούς και άυλους εισβολείς που γίνονται βαρίδια στην ευτυχία και την αρµονική σου εικόνα» γράφει η συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της. Και δίνει σήµερα, µε συνέντευξή της στο «Εθνος της Κυριακής», όλα τα µυστικά για µια επιτυχηµένη και σωστή διατροφή που θα σας κάνει να διατηρήσετε το βάρος σας.

«Να δούµε τη ζωή µας... αλλιώς. Να δούµε τη διατροφή µας ως το πιο σηµαντικό µέσο για τη διατήρηση της υγείας µας, της οµορφιάς µας, της ευτυχίας µας και της καλής µας ενέργειας. Να θυµόµαστε καθηµερινά ότι ο εαυτός µας είναι ό,τι πολυτιµότερο έχουµε. Το ταξίδι σε αυτήν τη ζωή είναι υπέροχο και πλούσιο σε εµπειρίες. Για να το απολαύσουµε χρειάζεται να είµαστε υγιείς».

Το ταξίδι σε αυτήν τη ζωή είναι υπέροχο και πλούσιο σε εµπειρίες. Για να το απολαύσουµε χρειάζεται να είµαστε υγιείς

Αυτές είναι οι συµβουλές της συγγραφέως, µε καταγωγή από την Κέρκυρα, στους αναγνώστες του «Εθνους». Η ίδια, µάλιστα, εξηγεί ότι το πιο σηµαντικό είναι να κατανοήσουµε τη µεσογειακή διατροφή. Να µάθουµε ποια είναι τα «λάθη», που µας βαραίνουν. Να µάθουµε να αποφεύγουµε τη ζάχαρη, η οποία, όπως γράφει στο βιβλίο της, «τόσο γλυκά µας σκοτώνει», και να αποκτήσουµε νέες συνήθειες όπως η πρωτεΐνη και η άσκηση στην καθηµερινότητά µας.

«“Η δίαιτα... αλλιώς!” είναι µια ολιστική προσέγγιση στην απώλεια του βάρους που µε υγιεινό και ασφαλή τρόπο θα σου δώσει αποτελέσµατα µε διάρκεια»

Τι λέει, όµως, για τους... πειρασµούς; «Το δικαίωµα στο λάθος είναι στην ανθρώπινη φύση µας. Μία ή κάποιες παρασπονδίες δεν καταστρέφουν όλη την προσπάθεια. Το ότι κάποια φορά έφαγες περισσότερο ή κάτι επιβαρυντικό δεν σηµαίνει ότι είσαι καταδικασµένος να ζεις για πάντα ως υπέρβαρος» αναφέρει η κυρία Παπίρη και συνεχίζει: «Τη στιγµή, όµως, που συνειδητοποιείς ότι ξέφυγες, έχεις την επιλογή να το ελέγξεις και να συνεχίσεις την υγιεινή διατροφή ή να κάνεις µόνο παρασπονδίες. Αυτοί που πιστεύουν ότι µε την πρώτη αδυναµία καταστρέφουν την προσπάθεια για απώλεια βάρους, τότε είναι πιθανό το επόµενο πρωί να σηκωθούν και να φάνε ό,τι δουν στη βιτρίνα του πρώτου ζαχαροπλαστείου. Είναι τα απόνερα της ατασθαλίας αυτά που κάνουν τη ζηµιά, όχι η µεµονωµένη παρασπονδία».

Πού απευθύνεται το βιβλίο

Η κυρία Παπίρη, µάλιστα, εξηγεί ότι «Η δίαιτα... αλλιώς!» δεν είναι µια δίαιτα µε τη στενή έννοια του όρου. Τονίζει ότι δεν έχει καµία σχέση µε τις δίαιτες που ακούµε, διαβάζουµε ή ακολουθούµε κατά καιρούς, µε τις οποίες ναι µεν χάνουµε κιλά αλλά µέσα σε µερικούς µήνες τα έχουµε ξαναπάρει, έχοντας ως... µπόνους και κάποια επιπλέον. «Το βιβλίο δεν απευθύνεται µόνο σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Στόχος µου ήταν -και ελπίζω να το έχω πετύχει- να συνθέσω µια ολιστική πρόταση που σε φέρνει πιο κοντά στην ελληνική µεσογειακή διατροφή σαν έναν τρόπο ζωής. Πιστεύω ότι είναι ένας οδηγός ευεξίας που σε βοηθά να κατακτήσεις καλύτερη ζωή, υγεία και έλεγχο του βάρους στο πέρασµα του χρόνου». Γι’ αυτό και συµβουλεύει τους αναγνώστες να κάνουν πράξη µια σειρά από οδηγίες για να µην ξαναπαχύνουν. Αυτές, σύµφωνα µε την ίδια, είναι να εκπαιδευτούµε και να υιοθετήσουµε νέες συνήθειες, για να µπορέσουµε να ακολουθήσουµε µια πιο υγιεινή διατροφή και να χάσουµε τα επιπλέον κιλά που µας βαραίνουν.

Σώμα και ψυχή

Γιατί, όπως τονίζει η συγγραφέας, τα επιπλέον κιλά δεν βαραίνουν µόνο το σώµα µας αλλά και την ψυχή µας. «“Η διαίτα... αλλιώς!” βοηθά αποτελεσµατικά στο να αποκτήσουµε ένα πιο υγιεινό lifestyle, χωρίς βία και προπάντων χωρίς να κακοποιήσουµε τον οργανισµό, τον µεταβολισµό, το νευρικό µας σύστηµα, το ανοσοποιητικό και την ψυχή µας. Η σωστή διατροφή θέλει στόχο, αφοσίωση, πρόγραµµα και πολλή αγάπη για τον εαυτό µας» λέει η συγγραφέας στο «Εθνος της Κυριακής». Οπότε, υποµονή µέχρι τις 23 Ιουνίου, για να µάθετε τα «µυστικά» της...

διαιτολόγοςδίαιταη δίαιτα αλλιώςΆννα - Μαρία Παπίρη