Ελλάδα|19.06.2019 22:52

Dark Web - 19χρονη: «Με εκβίαζαν και απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά μου»

Newsroom

Οι ειδικοί κρούουν για μια ακόμη φορά των «κώδωνα του κινδύνου» για τα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, το λεγόμενο Dark Web. Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση με μια 19χρονη από τη Βουλγαρία που πουλούσε παράνομα πορνογραφικό υλικό με την 5χρονη αδελφή της σοκάρει. Μάλιστα είχε και ειδικό τιμοκατάλογο: έπαιρνε 10 και 20 ευρώ για κάθε φωτογραφία και 30 ευρώ για κάθε βίντεο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη της μετά από σήμα της Europol στο πλαίσιο παγκόσμιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε συνολικά πέντε σπίτια, αναμεσά τους και σε εκείνο της 19χρονης στη Χαλκιδική. Μαζί με τη 19χρονη συνελήφθη και ο 25χρονος σύντροφός της, στο σπίτι του οποίου ζούσε τον τελευταίο χρόνο η νεαρή γυναίκα.

H ανατριχιαστική υπόθεση της 19χρονης φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το διαδίκτυο όταν απουσιάζουν οι κανόνες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η 19χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ισχυρίστηκε ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού και ότι την απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά της. Οι κατηγορίες που τη βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open:

ΔιαδίκτυοDark Webπαιδική πορνογραφία