Ελλάδα|20.06.2019 17:18

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο σκαμνί τρία χρόνια μετά - Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Σοφία Σπίγγου

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής έφτασε η ώρα των απολογιών των κατηγορουμένων, με την απουσία των βουλευτών -πρώην και νυν- του κόμματος να είναι ηχηρή.

Η διαδικασία ξεκινά με την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Συνολικά 14 από τους 18 κατηγορούμενους κάθονται αυτήν τη στιγμή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ανάμεσά τους και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος μετήχθη με καθυστέρηση από το σπίτι του (βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό), με αποτέλεσμα να φτάσει στη δικαστική αίθουσα αφού ξεκίνησε η διαδικασία.

Η εμφάνιση του στη δικαστική αίθουσα προκάλεσε την ταραχή της μητέρας του δολοφονηθέντος μουσικού, Μάγδας Φύσσα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να τη ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια ή αν επιθυμεί να βγει εκτός αίθουσας, όπως και τελικά έγινε.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέρρευσε όταν αντίκρισε τον δολοφόνο του γιου της

Η μητέρα του 34χρονου αδικοχαμένου μουσικού, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις που ο Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, τον είδε ξανά δίπλα της, μη μπορώντας να ηρεμήσει και να κρατήσει τα δάκρυα της. Ήταν τόση η φόρτισή της που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κλαίγοντας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με σχολιασμό των συνηγόρων των κατηγορουμένων επί των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης και είναι άγνωστο αν τελικώς θα ξεκινήσουν οι απολογίες όπως έχει προγραμματιστεί.

Γιώργος ΡουπακιάςΜάγδα Φύσσαδίκη Χρυσής ΑυγήςΠαύλος Φύσσας