Στο ΣτΕ οι γιατροί κατά του υπ.Υγείας για την ακύρωση των εκλογών του ΠΙΣ
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΠολεμικό κλίμα εξακολουθεί να επικρατεί στους κόλπους των γιατρών μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μη επικυρώσει τις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
Οι δύο μεγαλύτεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, προσέφυγαν στον ΣτΕ προκειμένου να προσβάλουν την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να ακυρώσει τις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.
Οι δύο Σύλλογοι (ΙΣΑ και ΙΣΘ) που εκπροσωπούν πάνω από τους μισούς γιατρούς της χώρας, επισημαίνουν ότι η ακύρωση των εκλογών ήταν παράνομη, γι αυτό και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ειδικότερα με την προσφυγή τους στο ΣτΕ, ζητούν την ακύρωση της με υπ' αριθμ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 32382/25.4.2019 Υπουργικής απόφασης για τη μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της 3.3.2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ. Οι δύο Σύλλογοι μιλούν για «πραξικοπηματική απόφαση του Υπουργού Υγείας».
Πάντως ο υπουργός Υγείας μαζί με την απόφαση του να μην επικυρώσει τις εκλογές, έδωσε εντολή να επαναληφθούν οι εκλογές οι οποίες και αναμένεται να διεξαχθούν σε τεταμένο κλίμα το Σάββατο 22 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι οι παράταξη που κέρδισε τις εκλογές του ΠΙΣ τον Μάρτιο εξασφάλισε ποσοστό 62% των ψήφων, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ 10%.
- Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι αιχμηρές αναφορές Μητσοτάκη και η σύγκρουση με την αντιπολίτευση
- «Σταθερή η κατάσταση της 7χρονης» που σώθηκε από το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική - Τι λέει στο ethnos.gr ο Γιαννάκος
- Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική με τους τρεις νεκρούς - Πώς έγινε το δυστύχημα
- Δεσμεύσεις για λύση εντός 15 ημερών για τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία – Στον αέρα ακόμη 43.500 δικαιούχοι