Κρήτη: Νοσηλεύτρια έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα (vid)
NewsroomΑναστάτωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προκάλεσε το πρωτόγνωρο ιατρικό λάθος για το οποίο έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή στην Μαιευτική Κλινική.
Σύμφωνα με το neakriti.gr η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, από λάθος, έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία όμως νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι.
Όπως όλα δείχνουν, η εργαζόμενη, αντί να πάρει στα χέρια της την γεμάτη σύριγγα, αφηρημένη, πήρε ξανά την άδεια και χρησιμοποιημένη, βάζοντας τη βελόνα στην κοιλιά της εγκύου.
Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τρομοκρατήθηκε, φοβούμενη ότι κάποια ασθένεια, θα μπορούσε να μεταδοθεί στην ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί.
Η εγκυμονούσα υποβλήθηκε στη συνέχεια σε ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.
Η εργαζόμενη κλήθηκε να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
- Η ώρα της κρίσης για άρση ασυλιών των 13 βουλευτών της ΝΔ - Γιατί πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα
- Αττική 2045: Άλλος... μισός ΟΑΣΑ για να μη φρακάρει μόνιμα στην κίνηση η πρωτεύουσα - Τι μέτρα λαμβάνονται
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Φθινοπωρινό «διάλειμμα» από σήμερα - Πώς θα κινηθεί το μίνι κύμα αστάθειας
- Τα μέτρα για να πάρουν τα πάνω τους οι δημοσκοπήσεις, τα τηλεφωνήματα στους γαλάζιους βουλευτές και η υπόγεια αντιπαράθεση Χαριλάου Τρικούπη και Αμαλίας