Ελλάδα|01.07.2019 11:40

Νεκρή νοσοκόμα: «Αντί να κυνηγούν δουλέμπορους κυνηγούν αποκλειστικές»

Newsroom

Η αλήθεια πίσω από την τραγωδία στη Νίκαια είναι οδυνηρή κι όλοι τη γνωρίζουν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... μάντης για να καταλάβει τι χρειάζεται. Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, καταγγέλλουν και ζητούν τα αυτονόητα. Προσωπικό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ασθενείς ως άνθρωποι..

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες για τον τραγικό θάνατο που βρήκε η νοσοκόμα που έπεσε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει από το νοσοκομείο τι έχει συμβεί και πώς έπεσε χάνοντας τη ζωή της.

Ο νευροχειρουργός, Πάνος Παπανικολάου στο Κρατικό Νικαίας καταγγέλλει την κατάσταση «Ολη η ουσία βρίσκεται στο εξής. Γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχουν αποκλειστικές νοσηλεύτριες; Ολες οι συνάδελφοι θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί όπως όλο το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι νοσηλευτές είναι λίγοι, τρέχουν με πατίνια κι ακόμα και οι συγγενείς εκτελούν χρέη νοσηλευτών. Οι υπουργοί των κυβερνήσεων και ο κ. Γεωργιάδης πριν και οι κ.κ. Ξανθός, Πολάκης, στέλνουν τις ίδιες εγκυκλίους.

Αντί να κυνηγούν τους δουλέμπορους των κυκλωμάτων δουλεμπορίας και μαύρης εργασίας και τους νταβατζήδες και τους διάφορους περίεργους που πουλάνε διάφορα συμπράγκαλα, που έπρεπε να τα δίνει το νοσοκομείο δωρεάν εξαντλούν την αυστηρότητά τους στο προσωπικό ασφαλείας, που κι αυτό είναι ελάχιστο για να κυνηγάει τις γυναίκες αυτές, που είναι κι αυτές θύματα της μαύρης εργασίας. Όσες οχλήσεις έχουμε κάνει παίρνουμε απαντήσεις... άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Δεν μπορούμε να έχουμε περαιτέρω συζήτηση με τον διευθυντή, που μπήκαν εγκληματικά στοιχεία κι έδειραν ειδικευόμενο γιατρό, έβγαλε ανακοίνωση κι έριξε ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη στους γιατρούς. Εκτός από την τραγική ανεπάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, υπάρχει και διοικητικού και προσωπικού ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπανδρέου, πρόεδρος νοσηλευτών Αττικής είπε: «Δυστυχώς πρώτα πρέπει να συμβεί το τραγικό και μετά να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που ήδη ξέρουμε και τις λύσεις που όλοι γνωρίζουμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα του όποιου αδικοχαμένου. Σκεφτείτε την κατάσταση των ανθρώπων που εντόπισαν αυτή τη γυναίκα, που αυτοκτόνησε. Τι ψυχολογικό βάρος θα έχουν. Μοναδική λύση είναι η πρόσληψη προσωπικού».

Γενικό Κρατικό Νίκαιαςαποκλειστικές νοσοκόμες