Ελλάδα|09.07.2019 18:45

Θεσσαλονίκη: Αμείωτη συνεχίζεται η διακίνηση ναρκωτικών σε Ροτόντα και ΑΠΘ

Newsroom

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπροβάλλουν οι έμποροι και οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιοχή γύρω από αυτό, κυρίως στα στενά της Ροτόντας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις και οι συλλήψεις είναι σχεδόν καθημερινές στην περιοχή, ωστόσο το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών συνεχίζεται αμείωτο.

Όπως καταγγέλλουν στο ethnos.gr κάτοικοι και καταστηματάρχες, οι αστυνομικοί περνούν καθημερινά από διάφορα σημεία, ελέγχουν ύποπτα άτομα και προχωρούν σε συλλήψεις, όμως ύστερα από λίγες μέρες οι ίδιοι διακινητές περιφέρονται στα ίδια πόστα και συνεχίζουν τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σχεδόν σε κάθε γωνιά του πάρκου πίσω από τη Ροτόντα, στις οδούς Μελενίκου και Αρριανού, ακόμα και έξω από σχολείο που στεγάζεται Δημοτικό, αλλά και στην πλατεία Χημείου εντός της πανεπιστημιούπολης, ύποπτα άτομα περιφέρονται όλη την ημέρα σε βάρδιες. Κάποιοι από αυτούς είναι τσιλιαδόροι οι οποίοι με τα κινητά τους τηλέφωνα ειδοποιούν τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση που δουν από μακριά να πλησιάζουν δικυκλιστές της Αστυνομίας, ενώ άλλοι πουλάνε ναρκωτικά, κυρίως κάνναβη και χάπια.

Άραβες και Πακιστανοί

Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι διακινητές και οι τσιλιαδόροι είναι κυρίως αραβικής και πακιστανικής καταγωγής. Μέχρι πριν από λίγο καιρό το εμπόριο ναρκωτικών στην οδό Αρριανού, τη μία από τις δύο μεγάλες πιάτσες της περιοχής, ήλεγχαν Αφρικανοί, ωστόσο πλέον η περιοχή έχει περάσει στα χέρια των Πακιστανών. Τα αραβικής καταγωγής άτομα δραστηριοποιούνται κυρίως στα στενά γύρω από τη Ροτόντα και την Καμάρα, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης τα οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται ακόμα και το μεσημέρι, ώρες που η περιοχή είναι γεμάτη από περαστικούς, αλλά και από άτομα που απολαμβάνουν τον καφές τους στα αρκετά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης που λειτουργούν σε διάφορα σημεία.

Πλέον έχει μειωθεί σημαντικά και ο μέσος όρος ηλικίας των διακινητών, αφού αρκετοί από αυτούς είναι ανήλικοι, κάτι που συνέβαινε σπανιότερα μέχρι πριν από κάποιους μήνες. 

Ελάχιστοι από τους διακινητές έχουν πάνω τους ναρκωτικές ουσίες. Οι περισσότεροι τις κρύβουν σε ρόδες αυτοκινήτων, σε λουλούδια και σε πεζούλια παρτεριών, στα ρολά κλειστών καταστημάτων, σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ, αλλά και σε εξωτερικά σημεία κάδων απορριμμάτων. Το αποτέλεσμα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις οι διακινητές να βγαίνουν… λάδι σε ελέγχους αστυνομικών, αφού πολλές συλλήψεις αποφεύγονται λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.

Πολύ συχνές είναι και οι άγριες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών που διακινούν ναρκωτικά. Με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα νεαροί αλλοδαποί συγκρούονται μεταξύ τους, σπέρνοντας τον τρόμο σε περίοικους, περαστικούς και καταστηματάρχες.

Νέα αστυνομική επιχείρηση με επτά συλλήψεις

Ακόμα μία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός της πανεπιστημιούπολης. Είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά ατόμων, ηλικίας από 21 έως 49 ετών, για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τους συλληφθέντες οι έξι είναι Έλληνες και ο ένας αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

ΡοτόνταναρκωτικάΑΠΘινδική κάνναβη