Ελλάδα|16.11.2018 15:46

Ιωάννινα: Η αναπαράσταση ανάγκασε τον κυνηγό να ομολογήσει

Newsroom

Η αναπαράσταση έκλεισε τον κύκλο της σιωπής και διαλεύκανε το μυστήριο με τον θάνατο του 32χρονου στη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου την περασμένη Κυριακή στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Οι εννέα κυνηγοί που συμμετείχαν στην «παγάνα» βρέθηκαν προ των ευθυνών τους και ένας εξ αυτών υποχρεώθηκε να ομολογήσει στους αστυνομικούς πως ήταν αυτός που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε άθελά του τον άτυχο 32χρονο, περνώντας τον για θήραμα.

Η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε θρίλερ, λόγω της στάσης που κράτησαν οι εννέα κυνηγοί της παρέας -συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς μεταξύ τους- οι οποίοι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οχυρώθηκαν πίσω από την ομάδα και αρνούνταν να υποδείξουν ποιος από όλους πυροβόλησε στην πλευρά του άτυχου 32χρονου.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδωσε στους αστυνομικούς κρίσιμα στοιχεία για την απόσταση και τη γωνία από την οποία βλήθηκε το θύμα.

Έχοντας ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους από την έρευνα, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν και τους εννέα στον τόπο του δυστυχήματος, σε δασική περιοχή της Καρίτσας, στο δήμο Ζίτσας, και έκαναν αναπαράσταση.

Ζήτησαν από τον καθένα να σταθεί στο σημείο που βρισκόταν την ώρα του συμβάντος, τους είπαν πως ήδη γνωρίζουν ποιος πάτησε τη σκανδάλη, και τους προειδοποίησαν πως αν δεν ομολογήσει, θα καταλογιστούν ευθύνες τόσο στον ίδιο όσο και στους υπόλοιπους για υπόθαλψη.

Υπό το βάρος των στοιχείων, ο 52χρονος κυνηγός προχώρησε στην ομολογία. Όπως είπε, αντιλήφθηκε κίνηση πίσω από φυλλωσιές και πυροβόλησε πιστεύοντας πως πρόκειται για θήραμα. Όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί υπέστη σοκ και δεν ομολόγησε γιατί φοβήθηκε τις κοινωνικές συνέπειες.

Ιωάννινακυνηγός