Ελλάδα|14.07.2019 19:49

Ντοκουμέντο Open TV: Η κακοκαιρία «χτυπά» τα Νέα Φλογητά της Χαλκιδικής (vid)

Newsroom

Νέες συγκλονιστικές εικόνες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open TV με τον τυφώνα που χτύπησε τη Χαλκιδική να σαρώνει ότι βρήκε στο πέρασμά του. Οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους ενώ από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του ΔΕΔΗΕ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή. 

Το Open TV φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που η κακοκαιρία χτυπάει τα Φλογητά της Χαλκιδικής. Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ ο άνεμος σχηματίζει δίνη που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της. Μάλιστα μεγάλες ομπρέλες ξηλώνονται και εκσφενδονίζονται στο δρόμο, ενώ σωσίβια εκτοξεύονται στον αέρα προς κάθε κατεύθυνση. Ο κόσμος τρέχει να προλάβει για να προστατευτεί. Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων επέζησαν της θεομηνίας.

«Φυσούσε πολύ δυνατά, φεύγει όλο το υπόστεγο και μας πετάει στο διπλανό οικόπεδο» λέει στην κάμερα του Open TV κάτοικος της περιοχής. Ο Γιώργος Ανθρακίδης με τον γιο του γλύτωσαν την τελευταία στιγμή καθώς είχαν φύγει από το σπίτι τους λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Όταν επέστρεψαν πίσω έλειπε το μισό. «Ο αέρας έσπασε την πόρτα, ότι έμεινε από τη σκεπή το έχει πάρει 20 πόντους πίσω». Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ζημιές στον δήμο Προποντίδας ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο του Open TV

κακοκαιρίαΧαλκιδική