Ελλάδα|20.07.2019 12:30

Δυτική Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Newsroom

Συνελήφθη ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, μέλη του οποίου την Παρασκευή στην Ιόνια Οδό πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, αλλά εγκλωβίστηκαν στα στενά της Αμφιλοχίας και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ο τρίτος συλληφθείς είναι 36χρονος από την Αλβανία και εντοπίστηκε σε χωριό της Μαγνησίας, ενώ αναζητείται κι ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος, ένας 19χρονος Έλληνας.

Οι αστυνομικοί συνέλλεξαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο, στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Άρτας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος Έλληνας, με συνεπιβάτη 35χρονο Αλβανό. 

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και αφού βγήκε από την Ιόνια Οδό στον κόμβο Λευκάδας, κινήθηκε στην παλαιά Εθνική οδό Αμφιλοχίας – Αντιρρίου. Τελικά ακινητοποιήθηκε σε στενό μέσα στην Αμφιλοχίας και αφού είχε πρώτα χτυπήσει σε τσιμεντένιο μαντρότοιχο.

Ο 25χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη άμεσα ενώ ο 35χρονος συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζή, ωστόσο, μετά από λίγο τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν τις χειροπέδες..

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-    στο χώρο των αποσκευών, ένας  σάκος που περιείχε οκτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους οκτώ κιλών και 270 γραμμαρίων
-    στην πόρτα του συνοδηγού, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 33 γραμμαρίων
-    δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο 36χρονος και ο 19χρονος κινούταν με άλλο αυτοκίνητο ως προπομποί.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Αμφιλοχίαναρκωτικά