Ελλάδα|18.11.2018 16:00

Το προφίλ των 19 συλληφθέντων από τον «πόλεμο» στα Εξάρχεια (vids)

Newsroom

Σε συνολικά 19 συλλήψεις (14 Ελλήνων και 5 αλλοδαπών) προχώρησε η αστυνομία μετά την λήξη του «πολέμου» στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία αρχικά πραγματοποίησε 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν  στον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες βρίσκεται ένα μέλος του «Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω  28χρονος έχει συλληφθεί άλλες τέσσερις φορές, έπειτα από δράσεις της αναρχικής συλλογικότητας.

Επίσης στα χέρια της αστυνομίας έχουν πέσει και ένας 34χρονος, γνωστός στις Αρχές για την αντιεξουσιαστική του δράση, όπως και επίσης ένας άντρας ο οποίος είχε συλληφθεί το 2015 για επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και τρεις ανήλικοι οι οποίοι συνελήφθησαν στο Αιγάλεω από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα πιστόλι φωτοβολίδων αλλά και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Από αυτούς ο ένας είναι 13 ετών Παλαιστίνιος, ενώ ο 17χρονος είναι ρουμανικής καταγωγής.Δυο από αυτούς έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για επεισόδια στα Δεκεμβριανά.

επεισόδια17 ΝοεμβρίουΠολυτεχνείοσυλλήψεις