Ελλάδα|07.08.2019 16:51

Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που «άδειαζαν» σπίτια στα νότια προάστια

Κώστας Στάμου

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών -οι οποίοι φέρονται να αποτελούν μέλη σπείρας που «ξάφριζε» σπίτια στα νότια προάστια- προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Τους τρεις διαρρήκτες, ηλικίας 37, 26 και 23 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν την Κυριακή άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Γλυφάδας καθώς προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους σε σωρεία διαρρήξεων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και ένας 24χρονος αλλοδαπός ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην εγκληματική ομάδα και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών την ώρα που η αστυνομία αναζητά τους συνεργούς τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα δρούσε-τουλάχιστον-κατά το τελευταίο δίμηνο και έμπαινε, με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, σε μονοκατοικίες στη Γλυφάδα, το Ελληνικό και την Αργυρούπολη κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Αναφορικά με το modus operandi της σπείρας, τα μέλη της παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους και όταν έλειπαν οι ένοικοι έμπαιναν στα σπίτια με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων ή με αντικλείδια από την κυρία είσοδο αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αυτοκίνητα προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη για τις κλοπές και τις διαρρήξεις που διέπρατταν.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει 11 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι ώμου, δυο κινητά τηλέφωνα και 350 ευρώ. Μετά από έρευνα στο κατασχεμένο αυτοκίνητο καθώς και στα σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 4 κινητά τηλέφωνα, ένα φορητό, ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή, 18 κολιέ, 4 ζευγάρια σκουλαρίκια, 4 δαχτυλίδια, 2 ρολόγια χειρός, μια αλυσίδα χειρός, 2 θήκες κοσμημάτων, 860 ευρώ, μια φαλτσέτα, ένα κόφτη και κλειδιά πασπαρτού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και όλοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νότια Προάστιαδιαρρήκτεςσύλληψη