Κύμα καύσωνα με υψηλό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών (χάρτης)
NewsroomΠαρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από την Παρασκευή 9/8 έως και το πέρας της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Παρασκευής φαίνεται ότι αυτή θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το meteo.gr ακόμη και την Παρασκευή 9/8 οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
- Μοσχάρι, όπως λέμε... χρυσός: Στα ύψη οι τιμές στα κρέατα - Ο «χάρτης» των αυξήσεων
- White Veil για Final Four: «Στις εγκαταστάσεις εισήλθαν χιλιάδες χωρίς εισιτήριο εξαιτίας της Euroleague»
- Global Sumud Flotilla: Νέες πολύ σοβαρές καταγγελίες ακτιβιστών - «Ομαδικά βασανιστήρια, ξύλο, πλαστικές σφαίρες»
- Από «ανήλικος παραβάτης» σε στόχος διεθνούς ανθρωποκυνηγητού ο 42χρονος δράστης του Μικρολίμανου