Ελλάδα|10.08.2019 17:01

SMS κινδύνου για φωτιά: To Twitter τρολάρει το 112 (pics)

Newsroom

Αιφνιδίασε τους πολίτες το ξαφνικό μήνυμα κινδύνου που στάλθηκε μαζικά  από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Η αποστολή SMS από την ενδιάμεση λύση μέχρι να είναι έτοιμο το σύστημα 1112 έγινε για πρώτη φορά - μετά την πρώτη δοκιμή που είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες στη Σύρο - και προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες μέχρι να καταλάβουν ακριβώς τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία.

Το μήνυμα ήταν και ηχητικό (CBS) και γραπτό (SMS) και στην πρώτη χρήση του υπάρχουν προβλήματα καθώς οι πολίτες το έλαβαν σε δύο δόσεις, με διαφορά περίπου 45 λεπτών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση των συνεργαζόμενων παρόχων.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από την Πολιτική Προστασία, έχουν μπει σε λειτουργία τα δύο κέντρα διαχείρισης του 112 και πλέον θα μπορεί να γίνεται μαζική αποστολή SMS στα κινητά όλων των πολιτών, σε περιοχές που είναι σε εξέλιξη φυσική καταστροφή, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Την παραπάνω κίνηση σχολιάζουν οι χρήστες του Twitter με το δικό τους μοναδικό και καυστικό τρόπο.

T
T
T
T
T
T
σύστημα 112γραμμή 112